Το λάθος των δολοφόνων του Μ. Ζαφειρόπουλου που μπορεί να οδηγήσει στην ταυτοποίησή τους

Πλήρως ενημερωμένοι ήταν οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. Πιθανότατα όμως να έκαναν ένα λάθος που μπορεί να οδηγήσει στην σύλληψη τους.

Στην αρχή της κουβέντας οι δράστες ισχυρίστηκαν ότι έχει συλληφθεί κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο για ληστεία. Αυτό ήταν και το βασικό σημείο που οι δράστες κατάφεραν να κλείσουν το ραντεβού.

Στη συνέχεια της κουβέντας και μέχρι οι δράστες να φτάσουν στο βασικό σημείο που τους ενδιέφερε έκαναν συζητήσεις για διάφορες υποθέσεις που έχει αναλάβει ο δικηγόρος. Σύμφωνα με την αστυνομία που εξέτασε ενδελεχώς τις σημειώσεις του Μ. Ζαφειρόπουλου ανέφερε πως συζήτησαν και γνωστή υπόθεση που έχει χειριστεί ο ποινικολόγος. Οι δράστες όμως υπέπεσαν σε ένα σφάλμα, καθώς μέχρι να φτάσουν στο σημείο της κουβέντας που τους ενδιέφερε παρασύρθηκαν σε αναφορές πραγματικών προσώπων και ποινικών υποθέσεων. Γεγονός το οποίο «αποκάλυψε» τις ταυτότητές τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που χειρίζονται την υπόθεση οι δύο ύποπτοι, προέρχονται από βαλκανική χώρα και ένας τουλάχιστον από αυτούς φαίνεται να είναι σεσημασμένος – ίσως και ο δεύτερος. Αναμένονται πλέον τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια αποτυπωμάτων και DNA της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που εξετάζουν τα ευρήματα από την σκηνή του εγκλήματος για να καταλήξουν αν οι δύο ύποπτοι ήταν όντως το μοιραίο βράδυ στο γραφείο του Μ. Ζαφειρόπουλου.

Οι αστυνομικοί επίσης, θα δείξουν φωτογραφίες των υπόπτων στον 32χρονο συνεργάτη του ποινικολόγου που ήταν παρών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αναγνωρίζει τους δράστες.

Σύμφωνα πάντα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., το πιθανότερο σενάριο είναι να ασκήθηκε πίεση στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, για υπόθεση επαγγελματικού ή προσωπικού χαρακτήρα. Η πιθανή άρνηση του γνωστού ποινικολόγου να ενδώσει σε κάποια αιτήματά τους, προκάλεσε ένταση και ένοπλη απειλή των δραστών για να υποκύψει στις απαιτήσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτής της διαμάχης, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, προήλθε ο μοιραίος πυροβολισμός που κατέληξε στον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου δικηγόρου. Δηλαδή ήθελαν να τον φοβίσουν ή εκβιάσουν για κάτι και προέκυψε το θανατηφόρο αποτέλεσμα.