Αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου το σύστημα με τα ραντεβού των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Καταργείται από το νέο έτος το όριο των 200 επισκέψεων με τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και θα αντικατασταθεί από ένα εντελώς νέο σύστημα συμβάσεων, που θα λειτουργεί με ραντεβού και θα βασίζεται σε γεωγραφικά κριτήρια

Από 1-1-2018 θα τεθούν σε εφαρμογή οι νέες συμβάσεις με τους ιδιώτες γιατρούς και τον ΕΟΠΥΥ. Προκειμένου να γίνει η σύναψη των νέων συμβάσεων θα λήξουν όλες οι τωρινές συμβάσεις των γιατρών και θα γίνει μια νέα εκκίνηση εναρμονισμένη με το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και στις Τοπικές Μονάδες Υγείας, το οποίο ψηφίστηκε τον Αύγουστο.

Ο στόχος του ΕΟΠΥΥ είναι η σωστή κατανομή των γιατρών, οι οποίοι σήμερα είναι άνισα κατανεμημένοι στη χώρα. Σε κάποιες περιοχές δηλαδή υπάρχουν πολλοί συμβεβλημένοι γιατροί, ενώ σε άλλες μπορεί να μην υπάρχει ακόμη και κανένας γιατρός συγκεκριμένης ειδικότητας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει ήδη πραγματοποιηθεί καταγραφή των αναγκών που υπάρχουν ανά γεωγραφική περιοχή.

Οι νέες συμβάσεις των γιατρών θα είναι κυρίως στις ειδικότητες εκτός της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, δηλαδή των ΤΟΜΥ, εφόσον σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Υγείας οι οικογενειακοί γιατροί θα είναι η ραχοκοκαλιά των ΤΟΜΥ και σε αυτούς θα εγγράφονται οι πολίτες.