Επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα

Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και κουκουλοφόρων το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος κατά την αντισυγκέντρωση του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά, που επίσης στο ίδιο σημείο είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση οργανώσεις της ακροδεξιάς που διαμαρτύρονται στο νόμο για την ταυτότητα φύλου.

Κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να απαντούν με ρίψη φωτοβολίδων κρότου – λάμψης και δακρυγόνα.

Για λόγους ασφαλείας, με εντολή της αστυνομίας ο σταθμός του μετρό παραμένει κλειστός από τις 3μμ. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας παρεμένουν στην περιοχή κοντά στη Βουλή.

“Ενωτικά, μαζικά, μαχητικά από κάθε συλλογικότητα αλλά και τον καθένα και την καθεμία από εμάς που δεν θέλει να φοβάται γιατί δεν είναι ή δεν σκέφτεται όπως οι ναζί και κάθε σκοταδιστικό αντιδραστικό κατάλοιπο της ελληνικής κοινωνίας”, τονίζει στο κάλεσμά του ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας -Πειραιά.

“Η πορεία των φασιστικών ομάδων που καλείται δεν πρέπει να λάβει χώρα και θα πρέπει να είμαστε όλοι στο δρόμο εκείνη την ημέρα για να διαδηλώσουμε ενάντια στην πατριαρχία, την ομοφοβία και την τρανσφοβία. Σε μία περίοδο έντασης των διακρίσεων ενάντια στις γυναίκες και την LGBTQQI κοινότητα θα πρέπει να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα χειραφέτησης και αυτοδιάθεσης των σωμάτων μας», επισημαίνει η οργάνωση «Ανασύνθεση» που καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα.