Προφυλακίστηκε ο 32χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή στον ISIS

Την προσωρινή κράτηση του 32χρονου Σύριου, που κατηγορείται πως συμμετείχε στις δυνάμεις του ISIS αποφάσισε ο Ανακριτής Αλεξανδρούπολης. Από την άλλη, η συνήγορός του δήλωσε ότι εντός πέντε ημερών θα παραδώσει στη Δικαιοσύνη περισσότερα στοιχεία, τα οποία θα αποδεικνύουν πως ο ο 32χρονος ανήκε στον ελεύθερο Συριακό Στρατό και όχι στους τζιχαντιστές.

Στο κινητό του τηλέφωνο έχουν βρεθεί φωτογραφίες και βίντεο που τον δείχνουν να κρατά καλάσνικοφ, ενώ σε άλλες φέρεται να εμφανίζεται σε όχημα και να πυροβολεί στον αέρα. Ο 32χρονος φαίνεται πως έχει αποκαλύψει ότι υπηρετούσε στην προσωπική ασφάλεια του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η συνήγορος του 32χρονου πήρε θέση για την καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία και για την αίτηση ασύλου του: “Έγινε σε βάρος του καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, από τρίτο πρόσωπο, και όχι τη γυναίκα του, για την οποία μέχρι σήμερα η ποινή του έχει αναστέλλουσα δύναμη, καθώς άσκησε το ένδικο μέσο της εφέσεως, πλην όμως κατά την καταγγελία αυτή, δεν είχε τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα, καθώς η κάρτα ασύλου του του χορηγήθηκε στις 19-09-2017, δηλώθηκε στο Τμήμα Δίωξης Λαθρομεταναστών και για το λόγο αυτό του απαγορεύθηκε η είσοδός του στη χώρα στης 15-10-2017, ενώ ήδη είχε λάβει κάρτα ασύλου και 2 μέρες πριν τη σύλληψή του στην Αλεξανδρούπολη, όπου είχε έρθει για να δώσει την προγραμματισμένη συνέντευξη για το άσυλο”.