Δολοφονία Δώρας: Το "άκαρπο" DNA, η σύγχυση για το κίνητρο και οι ομοιότητες με την υπόθεση Αγραφιώτου

Άκαρπες παραμένουν μέχρι τώρα οι έρευνες της Αστυνομίας για τον άνθρωπο που δολοφόνησε τη Δώρα Ζέμπερη με 14 μαχαιριές, στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, την περασμένη Τετάρτη. Σημαντικό χαρτί που ίσως να έριχνε φως στην υπόθεση ήταν τα βίντεο από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας και κλειστού κυκλώματος καταστημάτων, τα οποία όμως σε μία μεγάλη ακτίνα δε δείχνουν κάτι ύποπτο. Αυτό είναι και που οδηγεί στους αστυνομικούς να εξετάζουν πλέον σε μεγάλο βαθμό το κίνητρο της ληστείας μετά φόνου.

Δε “μίλησε” το DNA

Το DNA από ιστούς που βρέθηκαν στα νύχια της 32χρονης, η οποία πάλεψε με τον δολοφόνο της, δεν αποκάλυψε τα αναμενόμενα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα είναι “κενά” αφού δεν παραπέμπουν σε κάποιον σεσημασμένο κακοποιό ή σε κάποιο γνωστό άτομο της Δώρας.

Οι ομοιότητες με την υπόθεση Αγραφιώτου

Τον Μάιο του 2016 , η 69χρονη Ελευθερία Αγραφιώτου είχε βρεθεί νεκρή μετά από 34 ημέρες από την εξαφάνισή της και σε προχωρημένη σήψη σε υπόγειο του γκαράζ του σουπερμάρκετ “Βασιλόπουλος” στο Μαρούσι. Από τότε και μέχρι σήμερα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαλευκάνουν την υπόθεση γνωρίζοντας από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια με βιασμό, καθώς το θύμα τότε είχε βρεθεί με βγαλμένο το παντελόνι και το εσώρουχό του, κάτι βέβαια που δεν ισχύει στην υπόθεση της Δώρας Ζέμπερη. Όμως, οι αστυνομικοί δεν είναι σε θέση να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ακόμα και του μανιακού δολοφόνου που κυκλοφορεί ελεύθερος στην ευρύτερη περιοχή και στοχεύει γυναίκες. Άλλωστε, αρκετά στοιχεία στις δύο υποθέσεις είναι κοινά.

Το άλλοθι του πατέρα

Ο δικηγόρος του πατέρα της άτυχης Δώρας υποστήριξε ότι ο πελάτης του βρέθηκε από τραγική σύμπτωση κοντά στο νεκροταφείο, όχι όμως την ώρα του εγκλήματος, αλλά οκτώ ώρες αργότερα. «Ο πατέρας είπε πράγματι την αλήθεια», ενώ επικαλέστηκε ότι έχει στοιχεία όπως το σύστημα τηλεματικής ,που αποδεικνύει ότι στις 17:15 (ώρα κατά την οποία υπολογίζεται ότι έγινε το έγκλημα), ο πατέρας βρισκόταν με το ταξί του στην περιοχή του Ζωγράφου, στην οδό Τραλλέων και Ηρακλείου.