Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ όλοι οι εμπλεκόμενοι στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου-Τι ομολόγησε ο δολοφόνος

Την πλήρη εξιχνίαση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ανακοίνωσε η Αστυνομία. Φυσικοί αυτουργοί είναι ο 32χρονος Αλβανός που συνελήφθη την Τρίτη και ένας 30χρονος ομοεθνής του, ενώ ηθικοί αυτουργοί είναι ένας 34χρονος, ένας 35χρονος και ένας 40χρονος, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού, για άλλη γνωστή ποινική υπόθεση.

Ο 32χρονος Αλβανός, υποστήριξε ότι ήθελε να τον πυροβολήσει στα πόδια αλλά κατά λάθος τον πυροβόλησε αλλού. Όπως είπε δεν ήθελε να τον σκοτώσει αλλά να τον εκφοβίσει.

Ο δράστης, o οποίος κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για βιασμό, ληστεία, παράνομη κατακράτηση, κλοπές, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απειλή, αντίσταση, καθώς και παράβαση των νόμων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τους αλλοδαπούς, κατονόμασε τους τρεις ηθικούς αυτουργούς, οι οποίοι βρίσκονται στον Κορυδαλλό, και οι οποίοι πρόσφεραν 3.000 ευρώ στον ίδιο και σε ακόμη ένα άτομο που αναζητείται.

Οι κρατούμενοι εκβίαζαν μέσω του Ζαφειρόπουλου για να πάρουν 5 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αλλάξουν τις καταθέσεις τους για την υπόθεση της Energa.

Το χρονικό της δολοφονίας

Το πρωί της 12ης Οκτώβριου άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 52χρονο δικηγόρο και ζήτησε συνάντηση για το απόγευμα της ίδιας ημέρας, επικαλούμενος ότι πρόκειται να συζητήσουν για ποινική υπόθεση.

Στις 18:45 οι δυο δράστες πήγαν στο δικηγορικό γραφείο και αρχικά ζήτησαν από τον δικηγόρο και ένα συνεργάτη του, επίσης δικηγόρο, την ανάληψη υπεράσπισης συγγενικού τους προσώπου, που κρατείτο για απροσδιόριστο λόγο στη ΓΑΔΑ.

Σε μεταγενέστερο χρόνο ένας από τους δράστες εξήλθε του γραφείου, με το πρόσχημα να φέρει από το αυτοκίνητο χρήματα για προκαταβολή και επανήλθε μετά από λίγα λεπτά.

Όσο η συζήτηση συνεχιζόταν και ενώ δεν παρείχαν περισσότερα στοιχεία για το άτομο την υπεράσπιση του οποίου επιθυμούσαν να αναθέσουν στο δικηγορικό γραφείο, απροειδοποίητα, εμφάνισαν πιστόλια, με τα οποία απείλησαν και ακινητοποίησαν τους δυο δικηγόρους.

Στη συνέχεια, αφού πρώτα τους αφαίρεσαν τα χρήματα που είχαν επάνω τους, τους απομόνωσαν σε διαφορετικά γραφεία, όπου ένας από τους δράστες πυροβόλησε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μία φορά στη θωρακική χώρα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.