Ν. Σμύρνη: Τα σημειώματα που άφησε ο αυτόχειρας υπαξιωματικός, που πήρε μαζί στο θάνατο τα παιδιά του

Μία απίστευτη τραγωδία έγινε σήμερα νωρίς το πρωί στη Νέα Σμύρνη, όταν πατέρας αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του, παίρνοντας μαζί στο θάνατο και τα δύο ανήλικα δίδυμα παιδιά του.

Οι πυροσβέστες ενημερώθηκαν από γείτονες για πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο σπίτι του άντρα, επί της οδού Κοραή 21, γύρω στις 6 το πρωί, κι έσπευσαν στο σημείο. Η φωτιά ήταν μικρής έκτασης.

Όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, ο 45χρονος Δημήτρης Σκουτέλης, υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και οι δύο γιοί  του, ηλικίας 8 ετών, εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους στο υπερυψωμένο ισόγειο διαμέρισμά τους . Και οι 3 βρέθηκαν στο χολ του διαμερίσματος ενώ η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει στο υπνοδωμάτιο.

Πιθανολογείται ότι ο Δημήτρης Σκουτέλης είχε σφραγίσει πόρτες και παράθυρα του σπιτιού του και μετά έβαλε φωτιά σε ρούχα και στρώμα στο υπνοδωμάτιο. Τα παιδιά πρέπει να ξύπνησαν και να προσπάθησαν να διαφύγουν, όμως  ο πατέρας τους είχε κλειδώσει τις πόρτες, κι έτσι βρήκαν μαρτυρικό θάνατο από ασφυξία εξαιτίας των αναθυμιάσεων.

Ο πατέρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» ενώ τα δύο παιδιά στο νοσοκομείο «Παίδων» χωρίς οι γιατροί να καταφέρουν να τους κρατήσουν στη ζωή.

Ο αυτόχειρας είχε χωρίσει από τη σύζυγό του και πρόσφατα έχασε την επιμέλεια των παιδιών τους, τα οποία είχε πάρει για  του Σαββατοκύριακο. Αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.Σύμφωνα με πληροφορίες ο 53χρονος,  απόστρατος υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, είχε γράψει με μαρκαδόρο στον τοίχο του σπιτιού: «Σας βαρέθηκα όλους» και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα.

Κι ακόμη, μέσα στο σπίτι οι αρχές βρήκαν κάποια σημειώματα στα οποία καταφερόταν και κατά του πρώην πεθερού του: «Μην βιαστείτε να με κρίνετε, μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα. Να μάθετε για τα λάθη τους, να μάθετε την αλήθεια. Το χάπι της αδικίας δεν μπορώ να το καταπιώ, σας βαρέθηκα όλους. Ο πεθερός μου να ασχοληθεί με τις κόρες του και εγώ με τα παιδιά μου», αναφέρουν μεταξύ άλλων αυτά τα σημειώματα. Σε κάποιο άλλο απειλούσε ότι: «Θα πάω στη Νικολούλη, να τους ξεμπροστιάσω όλους στην τηλεόραση, να μάθουν την αλήθεια».

Φίλος του 40χρονου αυτόχειρα, μίλησε στο newsit.gr, κι αποκάλυψε ότι:

«Τον τελευταίο καιρό ήταν πολύ πιεσμένος, ήταν απελπισμένος. Τον πίεζαν πάρα πολυ με δικηγόρους, δεν τον άφηναν να δει τα παιδιά. Οικονομικά τον είχαν πιέσει πάρα πολύ. Του έπαιρναν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που έπαιρνε από την αεροπορία. Δεν είχε καλές σχέσεις με την πρώην σύζυγό του. Με τα παιδιά ήταν πολύ καλός. Και τα παιδιά του είχαν αδυναμία μεγάλη. Τον αναζητούσαν, ήθελαν να τον βλέπουν καθημερινά. Αυτό ήταν κάτι που τον πίεζε ακόμα περισσότερο. Μαζί με το οικογενειακό περιβάλλον της συζύγου το οποίο δεν ήταν το καλύτερο. Είχαν θέματα. Με τα πεθερικά του δεν είχε πολύ καλή σχέση. Τον πίεζαν και αυτοί»

Είπε ακόμη ότι: «Το τελευταίο διάστημα είχε αρχίσει να δίνει πράγματα. Άδειαζε το σπίτι που έμενε μόνος του στην Κοραή στην Νέα Σμύρνη. Του είπα «θα φύγεις ταξίδι;» και μου απάντησε «όχι θα μάθεις». Προφανώς δεν ήθελε να πει. Δεν ξέρω αν αυτά τα χρήματα από τα πράγματα ήταν για τα παιδιά. Πούλησε το μηχανάκι του και το αυτοκίνητο. Δεν μου είχε πει κάτι. Εγώ νόμιζα ότι ετοιμάζεται για ταξίδι».