Ανατροπή: Από πτώση από βράχο και όχι δολοφονία, ο θάνατος του φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου

Μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου στην Κάλυμνο. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο νεαρός έχασε τη ζωή του όχι από εγκληματική ενέργεια, αλλά από δυστύχημα.
Ο φοιτητής είχε εξαφανισθεί από την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, στην Κάλυμνο. Είχε πάει στο νησί να δει τους γονείς του και εκείνο το απόγευμα έφυγε να πάει μία βόλτα με το ποδήλατο. Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του, μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, όπου τον εντόπισε ένας 15χρονος.
Αρχικά, κι επειδή το πτώμα έφερε πολλούς μώλωπες, υπήρχε η εκτίμηση ότι ο νεαρός είχε δολοφονηθεί και κατόπιν μεταφερθεί στο σημείο που βρέθηκε. Εξάλλου τις προηγούμενες μέρες, οι άντρες της ΕΜΑΚ είχαν ερευνήσει το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα, αλλά δεν είχαν εντοπίσει κάτι.
Τώρα όμως, μετά την ιατροδικαστική εξέταση από τον Πάνο Κοτρέτσο, είναι ξεκάθαρο ότι «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη εγκληματικής ενέργειας» όπως δηλώνει.
Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του τονίζει ότι πρόκειται για δυστύχημα, και σημειώνει ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει ακόμη την ακριβή μέρα που άφησε την τελευταία του πνοή ο 21χρονος φοιτητής, όμως ο θάνατός του επήλθε τις επόμενες μέρες από την εξαφάνισή του.
Οι αρχές πιστεύουν τώρα ότι ο 21χρονος άφησε το ποδήλατό του και επιχείρησε να σκαρφαλώσει σε κάποιο βράχο. Ενδεχομένως να έχασε την ισορροπία του, να έπεσε από κάποιο ύψος και από την πτώση να έχασε τις αισθήσεις του. ΈΤσι κι ενώ ήταν ακόμη ζωντανός, δεν μπόρεσε να καλέσει βοήθεια, κι άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητος.
Όσο για το ότι οι άντρες της ΕΜΑΚ είχαν ερευνήσει το σημείο όπου βρέθηκε μέρες αργότερα το πτώμα του, χωρίς να εντοπίσουν κάτι αρχικά, πιστεύουν ότι το πτώμα του νεαρού μεταφέρθηκε εκεί από τους χειμάρρους που δημιούργησαν οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την Κάλυμνο τις προηγούμενες ημέρες.