Άγρια επεισόδια στο Ειρηνοδικείο Αθηνών - Διμοιρία των ΜΑΤ φυγάδευσε συμβολαιογράφους (βίντεο)

Άγριο ξύλο, σπρωξίματα και συνθήματα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, όπου επρόκειτο να ξεκινήσουν 29 πλειστηριασμοί – Τρεις διμοιρίες ΜΑΤ δεν αφήσαν τους διαμαρτυρόμενους να μπουν στην αίθουσα, ενώ υπάρχουν καταγγελίες πως οι αστυνομικοί έριξαν πολλά χημικά και τρυμάτισαν τρεις ανθρώπους.

Στο κτίριο του Ειρηνοδικείου, στην οδό Λουκάρεως υπάρχουν τρεις διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, με σκοπό να μην επιτρέψουν στους διαμαρτυρόμενους να προσεγγίσουν τους συμβολαιογράφους.

Φυγαδεύτηκαν οι συμβολαιογράφοι

Οι συμβολαιογράφοι που βρίσκονταν εκεί για την πραγματοποίηση των πλειστηριασμών δεν μπορούσαν να βγουν στην οδό Λουκάρεως, λόγω του οργισμένου πλήθους, που φώναζε απειλές και συνθήματα εναντίον τους. Έπειτα με την βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ κατάφεραν να βγουν με ασφάλεια από άλλη έξοδο του κτιρίου, στην οδό Δέγλερη.

Παράλληλα, σήμερα Τετάρτη ξεκινούν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Για αρχή, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διενεργούνται κάθε Τετάρτη. Κατόπιν 3 φορές κάθε εβδομάδα, κάθε Τετάρτη ή Πέμπτη ή Παρασκευή, από τις 10:00 π.μ. έως τις 14.00 ή από τις 14.00 έως τις 18:00.

Οι συμβολαιογράφοι, μετά τη Γενική συνέλευση που είχαν, έδωσαν το πράσινο φως για την έναρξη των πλειστηριασμών, αποφασίζοντας τα εξής:

  • Αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια όλων των πλειστηριασμών.
  • Συστηματική παρακολούθηση της τήρησης των συμφωνηθέντων με τους συναρμόδιους υπουργούς για τη διασφάλιση της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών και την προστασία των συμβολαιογράφων.
  • Άμεση σύσταση και λειτουργία επιτροπών για τη βελτίωση της διαδικασίας και των συνθηκών διενέργειας των πλειστηριασμών.
  • Αποτίμηση όλων των ανωτέρω σε συνέλευση των μελών είτε σε έκτακτη, είτε στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευσή μας.

Όσον αφορά τώρα τη διαδικασία του κάθε πλειστηριασμού, θα διαρκεί τέσσερις ώρες, και σε αυτό το χρονικό διάστημα οι ενδιαφερόμενοι θα προτείνουν την τιμή που είναι διατεθειμένοι να δώσουν βάσει μιας ανοικτής πλειοδοτικής διαδικασίας.

Ετσι, κάθε πλειοδότης θα μπορεί να βλέπει στο σύστημα την υψηλότερη τιμή που επιτυγχάνεται κάθε φορά και τη θέση την οποία λαμβάνει η δική του προσφορά και ανάλογα να αποφασίζει για τη βελτίωση ή όχι της δικής του προσφοράς. Οι συμμετέχοντες δεν θα μπορούν να βλέπουν το όνομα του πλειοδότη, ο οποίος θα ανακοινώνεται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.’

Επίσης τη διαδικασία θα μπορεί να παρακολουθεί ως παρατηρητής και ο οφειλέτης.