Μηνύσεις από τους γονείς του άτυχου φοιτητή στην Κάλυμνο-Ζητούν νέα νεκροψία

Πεπεισμένοι πως ο γιος τους δολοφονήθηκε είναι οι γονείς του 21χρονου Νίκου Χατζηπαύλου οι οποίοι μέσω του δικηγόρου τους κ. Γιάννη Γλύκα καταθέτουν μήνυση για ανθρωποκτονία κατά αγνώστων, ενώ θα καταθέσουν νέα στοιχεία στις αρμόδιες αρχές, ώστε η υπόθεση να μην μπει στο αρχείο, ως δυστύχημα.

Παράλληλα θα υποβάλλουν και νέο αίτημα για νεκροψία- νεκροτομή με τεχνικό σύμβουλο τον ιατροδικαστή κ. Φίλιππο Κουτσάφτη, όπως επιβεβαίωσε στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Γιάννης Γλύκας.

Ήδη η σορός του άτυχου φοιτητή βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα για να να εξεταστεί εκ νέου.

Η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση

Ο κύριος Κοτρέτσος είχε αποφανθεί πως ο θάνατος του 21χρονου Νίκου Χατζηπαύλου προήλθε από δυστύχημα και μάλιστα εκτίμησε πως ο άτυχος νέος έμεινε τραυματισμένος και αβοήθητος επί 36 ώρες, προτού αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο θάνατος ήρθε ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων αλλά και της σωματικής εξάντλησης, που προήλθαν από «ατύχημα, κάποιου είδους πτώση εκεί στους βράχους», καθώς έχει αποκλειστεί το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, «αιτία θανάτου συνολικά είναι οι κακώσεις σε συνδυασμό με φυσική εξάντληση και σοκ. Ο θάνατος ήρθε αρκετό διάστημα μετά το ατύχημα. Το παιδί χτύπησε και έμεινε αβοήθητο».