Βρήκαν εγκαταλελειμμένο βρέφος έξω από σχολείο στα βόρεια προάστια της Αττικής

Ένα απίστευτο συμβάν αποκαλύφθηκε σήμερα, από τις κοινωνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής. Όπως επιβεβαίωσε η πρόεδρος του Κέντρου Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής Σοφία Κωνσταντέλια, βρέθηκε βρέφος έξω από σχολείο, στα βόρεια προάστια της Αττικής.
Όπως είπε η κ. Κωνσταντέλια στην εκπομπή της ΕΡΤ «Απευθείας» σήμερα, το βρέφος μόλις λίγων ημερών, το βρήκε η δασκάλα του σχολείου το πρωί που πήγε να ανοίξει το κτήριο: «Αυτό που ξέρουμε είναι ότι το πρωί που πήγε η δασκάλα να ανοίξει το σχολείο, βρήκε στην είσοδο ένα μωράκι λίγων ημερών, που προφανώς είχε αφήσει η μητέρα του κάποια ώρα νωρίτερα».
Πρόσθεσε ότι ειδοποιήθηκαν αμέσως οι αρχές, και το μωρό τώρα βρίσκεται σε νοσοκομείο. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες, ενώ εξετάζονται και οι κάμερες γειτονικών κτηρίων, προκειμένου να εντοπιστούν οι γονείς.
Ακόμη, η κ. Κωνσταντέλια, σημείωσε ότι δεν έχει μειωθεί δυστυχώς ο ρυθμός που εγκαταλείπονται βρέφη από τους γονείς τους τα τελευταία χρόνια, αλλά τουλάχιστον έχει ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος που αυτά παραμένουν σε νοσοκομεία ή μαιευτήρια και πηγαίνουν σε πιστοποιημένη ειδοποιημένη οικογένεια.