Άγρια επεισόδια στα Εξάρχεια με πετροπόλεμο και μολότοφ - 23 προσαγωγές (φωτός&βίντεο)

Μετά την πορεία για τα εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, η περιοχή των Εξαρχείων θυμίζει πεδιό μάχης καθώς πραγματοποιήθηκαν επεισόδια με κουκολοφόρους που πετούσαν πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών, με αποτέλεσμα να δημιουργείθει αποπνικτική ατμόσφαιρα στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τα ΜΑΤ απομάκρυναν τους δημοσιογράφους προκαλώντας ένταση μεταξύ των δυο πλευρών.

Στην πλατεία των Εξαρχείων υπήρξαν εστίες φωτιάς, ενώ οι αντιεξουσιαστικές ομάδες έφτασαν στο σημείο όπου ο 15χρονος έχασε τη ζωή του, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου.

Τα άτομα που συμμετείχαν έφτασαν τα 2000 -2.500 ενώ είχαν στηθεί τα πρώτα οδοφράγματα στην οδό Αραχώβης και στη συνοχή των οδών Οικονόμου και Τοσίτσα στην περιοχή των Εξαρχείων.

Η αστυνομία προχώρησε σε 23 προσαγωγές.

 

Νωρίτερα:

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας υπό τον φόβο επεισοδίων με άνδρες των ΜΑΤ να βρίσκονταν αριστερά και δεξιά των πεζοδρομίων και άνδρες τις Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης που βρίσκονταν παραταγμένοι στα κάθετα στενά των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Επεισόδια το μεσημέρι στο μαθητικό συλλαλητήριο

Στο Σύνταγμα μεταφέρθηκε η ένταση που ξεκίνησε από νωρίς στο μαθητικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Μόλις η πορεία έφτασε στην αρχή της Σταδίου, κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν μολότοφ, πέτρες και νεράτζια προς την αστυνομία.

Ζημιές προκλήθηκαν σε πεζοδρόμια, κάδους απορριμάτων ενώ οι ταραξίες στο πέρασμά τους έσπασαν φανάρια και ξήλωσαν πινακίδες.

Προηγουμένως δημιουργήθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε συγκεντρωμένους και ΜΑΤ, στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Ακαδημίας.νΟμάδα συγκεντρωμένων εκτόξευσε πέτρες και φωτοβολίδες προς τους αστυνομικούς και εκείνοι απάντησαν με κρότου λάμψης και χρήση χημικών.