Άγιοι Ανάργυροι: Οργή και αγανάκτηση στην κηδεία των θυμάτων του αστυνομικού (photos+video)

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο νεκροταφείο για το τελευταίο αντίο στη Βασιλική, την Ελένη και τη μικρή Μυρτώ που βρήκαν τον θάνατο από το χέρι του 47χρονου αρχιφύλακα.

 

«Ο φονιάς μας έκαψε. Μας σκότωσε την οικογένειά μας» φώναζαν οι συγγενείς των τριών θυμάτων του αστυνομικού Χρήστου Ζαπαντιώτη.

Η μικρή Μυρτώ θα είναι μαζί με τη μαμά της στην αιωνιότητα. Ήταν μαζί, «αγκαλιασμένες», στο ίδιο λευκό φέρετρο.

Η σορός του αστυνομικού μεταφέρθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Αιτωλοακαρνανία. Αύριο θα γίνει και η κηδεία του στο χωριό του Πατιόπουλο Αμφιλοχίας.

Το σκηνικό της τραγωδίας

Ο αστυνομικός, που υπηρετούσε στη φρουρά του Κώστα Σημίτη, την Κυριακή επέστρεψε σπίτι του, έχοντας μαζί το υπηρεσιακό όπλο.

Εκτιμάται ότι ακολούθησε άγριος καυγάς με τη σύζυγο και την πεθερά του, τις οποίες σκότωσε με το όπλο του. Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν νεκρές κοντά στην μπαλκονόπορτα του σαλονιού, σε απόσταση λιγότερη τους ενός μέτρου μεταξύ τους. Οι Αρχές εκτιμούν πως προσπάθησαν να βγουν στο μπαλκόνι για να ζητήσουν βοήθεια, αλλά δεν πρόλαβαν.

Ο δράστης μετά πήγε στο υπνοδωμάτιο που κοιμόταν το 3χρονο παιδί του, και το σκότωσε κι αυτό. Πέρασε τουλάχιστον 1 ώρα και τότε αφαίρεσε και τη δική του ζωή. Το πτώμα του δράστη βρέθηκε σε εμβρυική στάση δίπλα στο νεκρό κοριτσάκι του.

Όπως κατέθεσε στην αστυνομία στενός συγγενής του αστυνομικού, ο 46χρονος φαίνεται πως είχε αρκετές διαφωνίες με την πεθερά του και τη σύζυγό του. Η πεθερά του τον υποτιμούσε και δεν ήθελε να παντρευτεί την κόρη της μιας και τόσο εκείνη, όσο και η κόρη της ήταν επιστήμονες ενώ εκείνος ένας αστυνομικός.

Στον αντίποδα, ο αδερφός της πεθεράς, Μιχάλη Χερουβείμ δήλωσε ότι τα περιουσιακά ήταν η αιτία των καυγάδων: