Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ Ρομά στα Άνω Λιόσια

Βροχή πυροβολισμών σημειώθηκε το μεσημέρι στα Άνω Λιόσια και συγκεκριμένα έξω απ’ το 3ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, καθώς, μετά από έντονη φιλονικία, δύο οικογένειες Ρομά που κατοικούν στην περιοχή αντάλλαξαν μεταξύ τους πυρά.

Κατά τη μεταξύ τους συμπλοκή επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο, “χαλώντας τον κόσμο” με τις φωνές τους, ενώ έφτασαν έως την Λεωφόρο Φυλής, τρομοκρατώντας τους διερχόμενους οδηγούς.

Στο σημείο κατέφθασε περιπολικό της αστυνομίας, όμως όταν είχε ήδη λήξει το συμβάν.

Σύμφωνα με το «doxthi.gr»:

«Αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι έξω από το 3ο γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, από συνεχόμενους πυροβολισμούς που έπεφταν μεταξύ τσιγγάνων κατοίκων της περιοχής, ύστερα από συμπλοκή. Τα επεισόδια μεταξύ τους έφτασαν μέχρι και τη λεωφόρο Φυλής, όπου έντρομοι οι διερχόμενοι οδηγοί προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής και οι καθηγητές του σχολείου σε μια προσπάθεια να προφυλάξουν τα παιδιά, τα κράτησαν στις τάξεις και δεν τα άφησαν να βγουν έξω από το κτήριο, ενώ όταν ήρθε η ώρα να φύγουν, το καθένα τηλεφωνούσε στους γονείς του, προκειμένου να έρθουν να τα πάρουν. Επίσης, περιμετρικά του σχολείου υπήρχαν δεκάδες τσιγγάνοι που φώναζαν.

Στην περιοχή έφτασε περιπολικό αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες οι αστυνομικοί συνέστησαν τους καθηγητές να μην πανικοβάλλονται, λέγοντας ότι τα παιδιά δε βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας.

Τελικά, τα παιδιά αποχώρησαν από το 3ο γυμνάσιο κατά ομάδες με γονείς, συγγενείς και φίλους ενώ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι τις 2.30 μετά το μεσημέρι υπήρχαν ακόμα μαθητές μέσα στο σχολείο που δεν είχαν φύγει, όπως επίσης και όλοι οι εκπαιδευτικοί μαζί με το διευθυντή».