Ένταση έξω από τη Βουλή με βρεφονηπιοκόμους (φωτός & βίντεο)

Ένταση προκλήθηκε σήμερα το μεσημέρι έξω από τη Βουλή όταν η πορεία των βρεφονηπιοκόμων από το Υπουργείο Εσωτερικών έφτασε εκεί.

Οι υπάλληλοι των παιδικών σταθμών ήθελαν να μπουν στη βουλή για συναντήσουν τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, καθώς πριν είχε προηγηθεί άκαρπη συνάντησή με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Οι αστυνομικοί  τους εμπόδισαν μπροστά στην είσοδο και έτσι δημιουργήθηκαν επεισόδια, με τους εργαζομένους να αποδοκιμάζουν τους αστυνομικούς.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

 

 

 

Νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, αντιδρόντας στη ρύθμιση της κυβέρνησης που προβλέπει την ένταξη όλων των παιδιών από 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Η βρεφονηπιοκόμος κυρία Τσιλίκα, δήλωσε ότι ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι να παραμείνουν τα προνήπια στους παιδικούς σταθμούς, αφού είναι κάτι το οποίο «βολεύει τόσο τους γονείς όσο και τα παιδιά, καθώς τα παιδιά δεν μπορούν να ενταχθούν από αυτή την ηλικία στην υποχρεωτική εκπαίδευση και επίσης δεν κινδυνεύουν θέσεις συναδέλφων και κυρίως κονδύλια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί αύριο την ίδια ώρα από εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης καθώς και από εργαζόμενους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, στη Θεσσαλονίκη έξω από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.

Με επιστολή τους ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΝ ζητούν άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα για να τον ενημερώσουν για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα προκαλέσει σε χιλιάδες οικογένειες και εργαζόμενους, η ψήφιση νομοθετική διάταξης που προβλέπει την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

«Η απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση οδηγεί σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες οικογένειες. Θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία 1.600 δημοτικών δομών που λειτουργούν μέχρι σήμερα υποδειγματικά. Οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους» τονίζει η ΚΕΔΕ σε ανακοίνωσή της.

Οι παιδικοί σταθμοί λόγω της κινητοποίησης, σήμερα θα είναι κλειστοί.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: