Καρέ - καρέ η επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Novartis (βίντεο)

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στις Αρχές όταν περίπου 30 άτομα εισέβαλαν στα γραφεία της Novartis, στη Μεταμόρφωση, προκαλώντας φθορές.

Χρησιμοποιώντας μια βαριοπούλα, οι δράστες έσπασαν την πύλη, διέλυσαν τις τζαμαρίες και στη συνέχεια πέρασαν την κεντρική είσοδο. Εκεί προκάλεσαν ζημιές στα γραφεία πετώντας κόκκινες μπογιές και σπάζοντας τζαμαρίες. Κατόπιν πέταξαν τη βαριοπούλα και έφυγαν.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου:

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε ο Ρουβίκωνας, μέσω κειμένου που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στο κείμενο γίνεται αναφορά στη δικαιοσύνη και στη νομοθεσία που αφορά τους ανώνυμους μάρτυρες ενώ καταλήγει «πως δεν έχει τελειώσει με τον τομέα της Υγείας».

Στο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Όσον αφορά τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση Νovartis μέσω ανώνυμων μαρτύρων, δηλώνουμε ότι έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη μας, μιας και εμπλέκονται μέσω μιας απαράδεκτης πρακτικής, αυτή της ανώνυμης καταγγελίας, που ορισμένοι νομιμοποίησαν μέσω νόμων και τροπολογιών, μιας πρακτικής που αντιβαίνει στην κοινή λογική ότι πρέπει να ξέρεις ποιος σε κατηγορεί ώστε να μπορείς να αντικρούσεις τις κατηγορίες.

Μια πρακτική που, έως τώρα, εφαρμόζεται για αναρχικούς και άλλους κοινωνικούς αγωνιστές με τη μορφή ανώνυμων σημειωμάτων και τηλεφωνημάτων στην αντιτρομοκρατική η οποία όπως όλοι ξέρουμε δεν διαθέτει αναγνώριση κλήσης. Φανταζόμαστε λοιπόν ότι όλοι αυτοί που αντέδρασαν για τους ανώνυμους μάρτυρες στην παρούσα υπόθεση, θα κάνουν το ίδιο την επόμενη φορά που θα στηθούν με ανάλογο τρόπο πολιτικές δίκες σε βάρος οποιουδήποτε. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να τους καλωσορίσουμε στο κομμάτι του κόσμου που δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην “ανεξάρτητη” Ελληνική Δικαιοσύνη.

ΥΓ2: Με τον κλάδο της υγείας δεν έχουμε τελειώσει.”