Επίθεση με χειροβομβίδα στο Α.Τ Καισαριανής- Δεν το κατάλαβαν οι αστυνομικοί-Ένας τραυματίας

Επίθεση με χειροβομβίδα στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής πραγματοποίησαν αναρχικοί με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας οδηγός ταξί που περνούσε από το σημείο.

Η έκρηξη της χειροβομβίδας σημειώθηκε 10 μέτρα από ΑΤ. Οι αστυνομικοί που ήταν μέσα στο κτίριο δεν αντιλήφθηκαν την επίθεση και το πληροφορήθηκαν από την ανάληψη ευθύνης που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο.

Ο τραυματίας είναι ένας οδηγός ταξί που περνούσε τυχαία από το σημείο τη στιγμή της επίθεσης. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου εκεί διαπιστώθηκε ότι έχει τραυματιστεί στο πόδι από θραύσμα χειροβομβίδας.

Οι αναρχικοί υποστηρίζουν πως προχώρησαν στην επίθεση σε ένδειξη συμπαράστασης στον κατηγορούμενο για την επίθεση με τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο, αναρχικό Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες προκειμένου να διαπιστώσει ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση.

Τι έγραψαν οι αναρχικοί στην ιστοσελίδα indymedia:

Η ηθική αποφασιστικότητα εκείνου που εγκαταλείπει και επιτίθεται στις δομές της εξουσίας είναι μια αντίληψη, μια στιγμή στην οποία εκείνος γεύεται την ομορφιά των συντρόφων του και την αθλιότητα της υποχρέωσης και της υποταγής.

«Εξεγείρομαι, άρα υπάρχω », είναι μία φράση του Camus που ποτέ δε σταματά να με γοητεύει, με ένα τρόπο που μόνο ένας λόγος για να ζήσω θα μπορούσε.

Σε ένα κόσμο που παρουσιάζει τα ήθη ως ένα χώρο της εξουσίας και του νόμου, νομίζω πως δεν υπάρχει άλλη ηθική διάσταση από την εξέγερση, το ρίσκο, το όνειρο. Η επιβίωση στην οποία είμαστε φυλακισμένοι, είναι άδικη επειδή κακοποιεί και ασχημαίνει”
Massimo Passamani

Τα ξημερώματα της Δευτέρας επιτεθήκαμε με μία χειροβομβίδα στο Α Τ Καισαριανής για τον απεργό πείνας- δίψας (από Κυριάκη 25/2) Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΝΟΥΣ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ