Γονείς λοχία Κούκλατζη: Προσευχόμαστε για ένα θαύμα

Συγκλονίζουν οι γονείς του λοχία Άγγελου Κούκλατζη με τα μηνύματα που στέλνουν μέσω του γερμανικού περιοδικού Spiegel: “Προσευχόμαστε για ένα θαύμα” και προσθέτουν: “Στα μάτια μας είναι ήρωας.”

Διαβάστε όσα δήλωσαν στο γερμανικό περιοδικό:

Στις 11:00 το πρωί της 2ης Μαρτίου ένας ταξίαρχος και δύο αξιωματικοί του ελληνικού στρατού ενημέρωσαν τη Σοφία Κουκλάτζης και τον σύζυγό της, ότι ο γιος τους ο Δημήτρης, ένας Έλληνας στρατιώτης και ένας σύντροφος συνελήφθησαν από την τουρκική αστυνομία, όταν κατά λάθος πέρασαν σε μια περίπολο των συνόρων με την Τουρκία.

Οι άνδρες διαβεβαίωσαν το ανδρόγυνο ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Δεν είναι ασυνήθιστο να χάνονται στρατιώτες στη γειτονική χώρα – ειδικά το χειμώνα, όταν πέφτει το χιόνι και η ορατότητα είναι κακή. Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν ρυθμίσει μέχρι στιγμής τέτοια περιστατικά ήρεμα. «Σε λίγες μέρες ο γιος σας θα επιστρέψει», είπαν.

Εν τω μεταξύ, η αρχική ανακούφιση της οικογένειας Κούκλατζη έδωσε τη θέση της στον πανικό και στην απελπισία. Φαίνεται ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν θέλησε να λύσει την περίπτωση του γιου της σιωπηλά – σαν να ήθελε το σκάνδαλο.

“Στα μάτια μας είναι ήρωας”

Μιάμιση εβδομάδες έχουν περάσει από τότε που ο Λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, 29 ετών, και ο συνάδελφος του προφυλακίστηκαν και εξακολουθούν να βρίσκονται στην τουρκική πόλη της Αδριανούπολης στη φυλακή. Οι αρχές κατηγορούν τους στρατιώτες για την παράνομη διέλευση των συνόρων. Ένα δικαστήριο μόλις επέκτεινε την κράτηση.

Η υπόθεση κρατά την Ελλάδα σε κατάσταση συναγερμού. Τα μέσα επικοινωνίας στέλνουν εικόνες που δείχνουν τους στρατιώτες σε χειροπέδες. Οι ομάδες φωτογραφικών μηχανών είχαν εν τω μεταξύ χτιστεί μπροστά από το σπίτι του Κούκλατζη στην ελληνική συνοριακή πόλη της Ορεστιάδας. Στο σπίτι της οικογένειας, το τηλέφωνο δεν είναι πλέον σιωπηλός. Πολιτικοί καλούν, ιερείς, φίλους, συγγενείς, δημοσιογράφους. “Είμαστε απλοί άνθρωποι που οδήγησαν μια ήσυχη ζωή σε μια μικρή πόλη”, λέει η Σοφία Κουκλάτζης. “Τώρα έχουμε μπει σε αυτή τη θύελλα.”

Ο Δημήτρης Κουκλάτζης έζησε μαζί με τους γονείς του. Στο δωμάτιό του, κρέμονται στο ντουλάπι στρατιωτικές στολές, εικόνες αγίων πάνω από το κρεβάτι. Ο Δημήτρης ήταν ένα χαρούμενο, φιλικό αγόρι, λέει η μητέρα του. Ξόδεψε πολύ χρόνο με φίλους, πυρετό για τον ποδοσφαιρικό σύλλογο ΑΕΚ Αθήνας. Πάνω απ ‘όλα, αγαπούσε τη δουλειά του ως στρατιώτης. Ο Κουκλάτζης έχει ήδη δεσμευτεί στο στρατό σε ηλικία 18 ετών. Ποτέ δεν έχει διαμαρτυρηθεί για το τρυπάνι ή το χρόνο υπηρεσίας », λέει η Σοφία Κουκλάτζης,« στα μάτια μας είναι ήρωας. Προσευχόμαστε για ένα θαύμα”.

Πηγή: spiegel.de