Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες ατόμων που λήστευαν ανήλικους σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τα στοιχεία και τις φωτογραφίες μελών εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν συστηματικά ληστείες σε βάρος ανηλίκων και ηλικιωμένων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες, ένας 17χρονος και ένας 28χρονος, από τις αρχές του έτους, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη ληστειών σε βάρος πεζών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ο 17χρονος συνελήφθη το Σάββατο από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην Αγία Βαρβάρα λίγη ώρα αφού είχε ληστέψει ανήλικο.

Πρόκειται για τους:

Ζαχαρίου Νικόλα, αγνώστου πατρός και της Δέσποινας, γεννηθέντα στις 27-9-1990 στη Νίκαια Αττικής

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χρήστο του Κωνσταντίνου και της Δέσποινας, γεννηθέντα στις 25-11-1990 στη Νίκαια Αττικής

 

Συγκεκριμένα βραδινές ώρες, κινούμενοι στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Πετρούπολης, Αγίων Αναργύρων, Νίκαιας, Δραπετσώνας και Αγίου Ιωάννη Ρέντη εντόπιζαν και στοχοποιούσαν ανήλικους και ηλικιωμένους, σε στάσεις λεωφορείων και ακολούθως τους προσέγγιζαν με διάφορα προσχήματα.

Στη συνέχεια, με την απειλή όπλου ή με σωματική βία, τους αποσπούσαν κυρίως κινητά τηλέφωνα, τα οποία διοχέτευαν αμέσως σε κλεπταποδόχους. Σε πολλές περιπτώσεις δεν δίσταζαν να χτυπήσουν τα θύματά τους προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους.

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, των ληστειών κατά συρροή, κατά συναυτουργία, τετελεσμένες και σε απόπειρα, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από υπαίτιο που διαπράττει κλοπές και ληστείες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι οι ανωτέρω έχουν διαπράξει 14 ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.