Θα πλημμύριζαν με κοκαΐνη τα "μεγάλη σαλόνια" της Αθήνας - "Βιτρίνα" το εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών

Η ποσότητα κοκαΐνης των 135 κιλών που εντοπίστηκε στο πολυτελές διαμέρισμα του Σέρβου «Μάρτιν» στη Βάρκιζα στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, φαίνεται ότι ήταν μέρος μόνο μιας ποσότητας – μαμούθ 381 κιλών, με προέλευση από τη Λατινική Αμερική, και προορισμό “μεγάλα σαλόνια” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Το κύκλωμα ωστόσο μάλλον “αποκεφαλίστηκε” με τη σύλληψη πέντε ατόμων, 2 Σέρβων, 2 Ιταλών και 1 Έλληνα, την περασμένη Δευτέρα στην Πρέβεζα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Το Έθνος” ένας 50χρονος Ιταλός και ένας 47χρονος Σέρβος είναι αυτοί που κινούσαν τα νήματα του κυκλώματος. Ένας ακόμη Ιταλός και ένας Σέρβος είχαν επικουρικό ρόλο, ενώ ο 47χρονος Έλληνας ερευνάται για τον ρόλο του καθώς είχε και στο παρελθόν συλληφθεί για υποθέσεις ναρκωτικών.
Τα μέλη του κυκλώματος φαίνεται ότι εισήγαγαν από χώρα της Λατινικής Αμερικής την κοκαΐνη και σταδιακά την προωθούσαν προς τις ακριβές πιάτσες των ναρκωτικών.

Ως βιτρίνα είχαν ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στην Πρέβεζα.Το γεγονός ότι τα ναρκωτικά είχαν το ίδιο “σύμβολο” μια κεφαλή ενός ταύρου, όπως και αυτά που εντοπίστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο στη Βάρκιζα οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το ίδιο κύκλωμα που έφερνε καθαρή κοκαΐνη από κάποια χώρα της Λατινικής Αμερικής.


Τα ποσά που έχουν να κάνουν με την ποσότητα που εντοπίστηκε κυριολεκτικά προκαλούν ζάλη. Η κοκαΐνη αυτής της καθαρότητας πωλείται στην “χονδρική” στα 32.000 ως 60.000 ευρώ το κιλό, ενώ στη “λιανική” ξεκινάει από τις 60.000 ευρώ το κιλό και μπορεί να φτάσει και τις 120.000 ευρώ το κιλό.

Ως τώρα οι αστυνομικοί έχουν βρει περίπου 160 κιλά από την ποσότητα που υπολογίζεται ότι εισήχθη στην Ελλάδα, λείπουν ακόμη περίπου 220 κιλά. Φαίνεται ότι μέρος από τα κιλά που… λείπουν έχουν ήδη κάνει το ταξίδι για τα σαλόνια της… καλής κοινωνίας τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη, ενώ δεν αποκλείεται να ταξίδεψαν και σε κάποιες Βαλκανικές χώρες.