Αγωνία για τον 13χρονο Θανάση – Είχε βιώσει τη φρίκη της εκμετάλλευσης από την οικογένεια του

«Βίωνε την φρίκη της εκμετάλλευσης από τους οικείους ανθρώπους του και έως την ηλικία των 9 ετών δεν ήξερε τι θα πει κανονική ζωή και σχολείο», ανέφερε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος για τον 13χρονο Θανάση που αγνοείται τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Γιαννόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως το παιδί βίωνε μεσαιωνικές συνθήκες στο σπίτι του και ξεκαθάρισε πως ο μικρός Θανάσης δεν είχε δείξει καμία τάση φυγής αλλά, αντίθετα, ήταν χαρούμενος και περίμενε με ανυπομονησία να λάβει μέρος σε μία δραστηριότητα της Κυριακής.

Το παιδί είχε ραντεβού με την γιαγιά του την Τετάρτη και ο κ. Γιαννόπουλος θεωρεί πως συγγενείς του Θανάση προσπαθούν να εκδώσουν διαβατήριο στον 13χρονο ώστε να βγάλουν το παιδί εκτός Ελλάδας, σύμφωνα με τις πληροφορίες από έγκυρες πηγές.

«Δεν μιλάμε για μία οικογένεια φτωχική. Ο οργανισμός δεν παίρνει παιδιά από φτωχές οικογένειες αντίθετα τις στηρίζει», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος επαναλαμβάνοντας πως το παιδί βίωνε καταστάσεις «φρίκης» στο σπίτι του και ψυχολογικό εκβιασμό για να επιστρέψει.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί σχετική δικογραφία και έχουν σταλεί πληροφορίες σε όλα τα λιμάνια και αεροδρόμια της Ελλάδας.

Όπως όμως προειδοποιεί ο κ. Γιαννόπουλος, σε προηγούμενες αντίστοιχες περιπτώσεις, παιδιά που είχαν εξαφανιστεί είχαν βρεθεί μια μέρα αργότερα σε άλλες χώρες, όπως η Σουηδία και η Ιταλία.

«Είναι άδικο και κρίμα», είπε κλείνοντας ο ιδρυτής του Χαμόγελου του Παιδιού, απευθύνοντας έκκληση σε όσους συγγενείς του παιδιού θέλουν πραγματικά το καλό του να τηλεφωνήσουν στην ειδική γραμμή και να δώσουν πληροφορίες.