Θεσσαλονίκη: Τι δήλωσε η 48χρονη που επί 8 μήνες κρατούσε όμηρο ο ξάδερφός της - Τους απέσπασε 80.000 € (Βίντεο)

Σοκάρει η υπόθεση απαγωγής που αποκαλύφθηκε σήμερα. Δύο αδέλφια, ένας 47χρονος και μια 48χρονη κρατούνταν όμηροι από τον ξάδερφό τους επί οκτώ ολόκληρους μήνες, στο σπίτι του στο Ωραιόκαστρο.
Ο φερόμενος ως απαγωγέας τους, είναι 58 ετών, δημοτικός υπάλληλος, είχε συνεργούς την 23χρονη κόρη του και μία ακόμη γυναίκα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο αδέλφια αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, γεγονός που τους κατέστησε «εύκολα θύματα».
Ο δε δράστης, εγκέφαλος της απαγωγής, πήγαινε κανονικά στη δουλειά του όλο αυτό το διάστημα. Και προκειμένου να είναι σίγουρος ότι οι όμηροι δεν θα διαφύγουν, έδενε τα θύματά του με χειροπέδες και tire ups. Τα αδέλφια έχουν σχετικά σημάδια στους καρπούς τους.
Το μαρτύριο των 2 ανθρώπων, ξεκίνησε στα τέλη Ιουλίου, όταν ο ξάδερφός τους πήγε να τους παραλάβει από τις Σέρρες για να τους μεταφέρει σπίτι του.
Εκεί, μόλις επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό του, με την 23χρονη κόρη του και μία ακόμη συνεργό, τους ακινητοποίησαν και με την απειλή όπολου, τους μετέφεραν στο σπίτι του.
Επί 8 μήνες τους είχε φυλακισμένους στο σπίτι του, πήγαινε κανονικά στη δουλειά του και μάλιστα επισκεπτόταν κατά καιρούς τραπεζικά υποκαταστήματα μαζί με τον 47χρονο, όπου, ο τελευταίος, με την απειλή βίας μεταβίβαζε χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς του δράστη και της 23χρονης κόρης του.
Όλος αυτό το διάστημα, τον ανάγκασε να του μεταβιβάσει περισσότερες από 80.000 ευρώ.
Ευτυχώς, χθες το βράδυ, ο 47χρονος απαχθείς κατάφερε να τηλεφωνήσει στην αστυνομία και να ζητήσει βοήθεια.
Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σπίτι, ελευθέρωσαν τα δύο αδέλφια και μετά από έρευνες εντόπισαν και συνέλαβαν τον 58χρονο δράστη.
Σε βάρος των τριών δραστών (του 58χρονου, της κόρης του και της συνεργού τους) σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή αλλά και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η 48χρονη γυναίκα που πλέον είναι ελεύθερη, έκανε και τις πρώτες της δηλώσεις on camera στο Δίκτυο, κατά την επιστροφή της σήμερα στο σπίτι της στις Σέρρες; «Καλά είμαστε ναι, μαθεύτηκε κιόλας ε; Οχτώ μήνες ήμασταν εκεί. Μας έφεραν οι αστυνομικοί. Είναι όλα καλά θα υπάρξει και συνέχεια».

Σε αυτό το σπίτι, τα δύο αδέρφια πέρασαν 8 μαρτυρικούς μήνες:

Η στιγμή της σύλληψης του δημοτικού υπαλλήλου:

Δείτε βίντεο από το politesoraiokastrou.gr με τον φερόμενο ως δράστη να οδηγείται στο τμήμα Ωραιοκάστρου και στη συνέχεια μαζί με τους συγγενείς του στα κεντρικά της Γ.Α.Δ Θεσσαλονίκης.