Καταπέλτης η εισαγγελέας για τον αγγειοχειρουργό: Άφησε την 36χρονη να πεθάνει

«Την άφησε να πεθάνει επειδή δεν ήθελε να ξέρει κανείς στον συγκεκριμένο χώρο τι έκανε στην άτυχη γυναίκα», ανέφερε η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, η οποία και ζήτησε την ενοχή του αγγειοχειρουργού.

Η εισαγγελέας πρότεινε να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, δεχόμενη ότι αρχικά δεν επιδίωξε τον θάνατο, όμως, αργότερα, δημιούργησε μία τέτοια κατάσταση, που οδηγούσε σε αυτό, λόγω της χρήσης των αναισθητικών και χωρίς δυνατότητα αντιμετώπισης ενδεχόμενης καρδιακής ανακοπής.

«Ωστόσο το μυστήριο για τα αίτια που οδήγησαν τον 39χρονο να διαπράξει αυτό το έγκλημα, οπού η άτυχη 36χρονη οδηγήθηκε για μία απλή εξέταση ρουτίνας, τα γνωρίζει μόνο ο κατηγορούμενος», είπε η εισαγγελέας, και σημείωσ πως ήθελε να έχει τη γυναίκα σε χώρο εντελώς απομονωμένο, ναρκωμένη, χωρίς τα ρούχα της.

Επίσης έγινε αναφορά και στην προσπάθεια του γιατρού να εξαφανίσει το πτώμα που τελικά βρέθηκε δέκα ημέρες μετά όταν οι αστυνομικοί της δίωξης ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης ακολούθησαν τα ίχνη του κινητού τηλεφώνου του κατηγορουμένου.

«Την πέταξε για να μην συνδεθεί ο θάνατός της μαζί του. Τυχαία βρέθηκε και αποκαλύφθηκαν τα αναισθητικά στο σώμα της. Αν βρισκόταν αργότερα ούτε αυτά θα ανιχνεύονταν», κατέληξε η εισαγγελέας.

Η 36χρονη μεσίτρια είχε πάει πέρυσι τον Απρίλιο στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο για θεραπεία κιρσών.

Πότε θα συνεχιστεί η δίκη

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.