Ληστεία στην Κηφισιά: Αλλοδαποί σεσημασμένοι οι δράστες, μέλη της συμμορίας «Ληστές-ταξιδευτές»

Το προφίλ των κουκουλοφόρων ληστών που χτύπησαν στο σπίτι του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Κηφισιά προσπαθούν να ανακαλύψουν οι αστυνομικοί, χωρίς να αποκλείουν ότι είναι οι ίδιοι που εισέβαλαν στο σπίτι του τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή.
Οι άντρες της ΕΛΑΣ πιστεύουν ότι είναι οι «μετανάστες-ταξιδευτές», μία επικίνδυνη συμμορία, που έχει χτυπήσει 6 σπίτια σε Νότια και Βόρεια προάστια με «έδρα» τη Δυτική Αττική. Μία συμμορία 5 ατόμων που με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά εισβάλλουν σε πολυτελείς κατοικίες, κρατούν ομήρους τους ενοίκους, και τους βασανίζουν για να ανοίξουν τα χρηματοκιβώτια και να αποκαλύψουν πού έχουν χρήματα και κοσμήματα. Εγκέφαλος της συμμορίας πιθανολογούν ότι είναι έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.
Η περιγραφή που έχει δώσει η σύζυγος του 53χρονου επιχειρηματία αποτελεί βασικό οδηγό στην έρευνα. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι δράστες φέρεται να είναι αλλοδαποί, πιθανότατα αλβανικής καταγωγής και πιθανώς σεσημασμένοι, αφού φορούσαν full face κουκούλες για να μην μπορούν να αναγνωριστούν και γάντια.
Οι άντρες της ΕΛΑΣ πιστεύουν επίσης ότι η επιλογή του σπιτιού του Αλέξανδρου Σταματιάδη ήταν τυχαία και δεν υπήρχε εσωτερική πληροφόρηση.
Πάντως στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ είναι και πλάνα από κάμερες ασφαλείας της περιοχής ώστε να διαπιστώσουν πώς έφυγαν από το σημείο οι δράστες. Δηλαδή με τι όχημα και ποιο δρομολόγιο ακολούθησαν.
Παράλληλα, η κατάθεση που έδωσε χθες ο τραγουδιστής Λευτέρης Πανταζής, για τη διάρρηξη στο δικό του σπίτι, ενδέχεται να βοηθήσει ώστε να βρεθούν κοινά σημεία στις δύο ληστρικές επιθέσεις.
Όσο για την κατάσταση της υγείας του Αλέξανδρου Σταματιάδη, επικρατεί αισιοδοξία. Μετά το διπλό χειρουργείο, παραμένει στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», σε καταστολή, αλλά ανταποκρίνεται στη θεραπεία που δέχεται. Οι θεράποντες ιατροί αναμένουν να ολοκληρωθεί το κρίσιμο διάστημα των τεσσάρων 24ωρων που απαιτούνται για να έχουν μια πιο σαφής εκτίμηση.
Πάντως είναι ιδιαίτερα συγκινητικό ότι μετά από την έκκληση των οικείων του για αίμα, η ανταπόκριση ήταν τέτοια που όχι μόνο καλύφθηκαν οι ανάγκες του 52χρονου (του χορηγήθηκαν συνολικά 30 φιάλες αίματος), αλλά σημαντικός αριθμός μονάδων αίματος αποθηκεύτηκε στο τμήμα αιμοδοσίας του «Γ. Γεννηματάς» για μελλοντική χρήση από όποιον το έχει ανάγκη.