Στη δημοσιότητα τα στοιχεία διαρρηκτών εκατοντάδων σπιτιών σε Αττική, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα (φωτος)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛΑΣ τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων ατόμων, μελών εγκληματικής ομάδας που είχε διαπράξει εκατοντάδες κλοπές από σπίτια στην Αττική, την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα, και η οποία εξαρθρώθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

(επ) KHUJADZE (ον) VALERIANE του Avtandil και της Nargiza , γεννηθέντα στις 8-12-1965 στη Γεωργία

 

(επ) TVALODZE (ον) BESIK του Romani και της Manana , γεννηθέντα στις 5-10-1983 στη Γεωργία

 

(επ) JAVAKHISHVILI (ον) VARLAM του Guladi και της Hatia , γεννηθέντα στις 18-5-1976 στη Γεωργία

 

(επ) PERANDZE (ον) MAMUKA του Viltali και της Marta , γεννηθέντα στις 11-12-1978 στη Γεωργία

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της σπείρας ξεκινούσαν κάθε μέρα νωρίς το πρωί από την Αθήνα διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα, προκειμένου να μετακινηθούν σε πόλεις της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας. Κάθε ημέρα διέπρατταν κλοπές έως και σε δύο πόλεις. Μόλις έφταναν στον προορισμό τους, πλησίαζαν τα σπίτια που είχαν επιλέξει να «χτυπήσουν».

Τον συντονισμό των ενεργειών είχε ο 53χρονος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ τα υπόλοιπα μέλη είχαν αναλάβει την αυτοψία του χώρου, την επιτήρηση του σημείου και την παραβίαση της κλειδαριάς με αυτοσχέδια διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι δράστες, λόγω της μακρόχρονης ενασχόλησής τους με τις διαρρήξεις, είχαν τη δυνατότητα, με τη χρήση ειδικών διαρρηκτικών εργαλείων, να παραβιάζουν ακόμα και τις πιο τεχνολογικά εξελιγμένες κλειδαριές ασφαλείας, που χαρακτηρίζονται ως απαραβίαστες.

Επίσης, σε όλες τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν τρία συγκεκριμένα οχήματα, ένα εκ των οποίων λειτουργούσε ως προπομπός και ενημέρωνε τον 53χρονο αρχηγό της σπείρας, ο οποίος μετέφερε τα κλοπιμαία, για τυχόν ύπαρξη αστυνομικών στο οδικό δίκτυο που χρησιμοποιούσαν.

Έπειτα από τις κλοπές, οι δράστες είτε αποθήκευαν τα κλοπιμαία στους χώρους απόκρυψης, είτε τα μετέφεραν σε ενεχυροδανειστήριο που διαχειρίζονταν δύο από τους συλληφθέντες, όπου γινόταν η άμεση εκποίησή τους.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων των συλληφθέντων έγινε κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κατερίνης.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας μέχρι την 3-10-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμή της παρούσης.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6875116 του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.