Εκπρόσωπος Κληρικών: Ο Εθνικός Ύμνος που τραγούδησε ο Αρχιεπίσκοπος στην Ανάσταση είναι ύμνος στην ελευθερία

Στην υπενθύμιση ότι ο Εθνικός Ύμνος που τραγούδησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος το βράδυ της Ανάστασης έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών αφού σταμάτησε το Χριστός Ανέστη είναι ύμνος προς την ελευθερία προχώρησε ο εκπρόσωπος του ιερού συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος πατέρας Γεώργιος Κωνσταντίνου.

«Είναι ύμνος εις την ελευθερία ο Εθνικός Ύμνος. Η ελευθερία είναι δώρο του Θεού που πρέπει να απολαμβάνουν όλοι οι άνθρωποι και βεβαίως και οι δύο στρατιωτικοί» είπε ο πατέρας Γεώργιος στο ΘΕΜΑ 104,6.

Η κίνηση του κ. Ιερώνυμου προκάλεσε αίσθηση καθώς τα προηγούμενα χρόνια ο Εθνικός Ύμνος ακουγόταν μαζί με το Χριστός Ανέστη.

Όπως διευκρίνισε, μάλιστα, ο πατέρας Γεώργιος απαντώντας σε όσους επέκριναν τον Αρχιεπίσκοπο για την κίνηση του υποστηρίζοντας ότι διέκοψε τη Θεία Λειτουργία, «το το τραγούδι του Εθνικού Ύμνου έγινε λίγο πριν αρχίσει ο όρθρος, στην ακολουθία της Αναστάσεως. Θα ήταν πρόβλημα αν ήταν μέσα στη Θεία Λειτουργία γιατι αυτό έχει ένα τυπικό».

Όσο για το σκεπτικό του κ. Ιερώνυμου ο εκπρόσωπος του ιερού συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος είπε «γιατί το είπε πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο, εμένα δεν με χάλασε καθόλου».