Συνελήφθησαν τρεις διακινητές που προωθούσαν μετανάστες

Συνελήφθησαν στο νομό Ροδόπης τρεις άνδρες που προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, δώδεκα μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν και Μπανγκλαντές.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν 34χρονο να οδηγεί αυτοκίνητο με συνοδηγό 48χρονο και να λειτουργούν ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε άλλο αυτοκίνητο, που οδηγούσε 38χρονος, με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, δώδεκα μη νόμιμους μετανάστες.

Σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα δύο οχήματα και επιχείρησαν να τα ελέγξουν. Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν, ο 34χρονος οδηγός του ενός το ακινητοποίησε, ενώ ο 38χρονος οδηγός του δεύτερου δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Ακολούθως, ο 38χρονος εισήλθε στον οικισμό Θρυλορίου, όπου έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε στύλο φωτισμού, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Στη συνέχεια, ο διακινητής τράπηκε πεζός σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 38χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, δώδεκα μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν 2 αυτοκίνητα και 480 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ