Η “μπλε φάλαινα” πίσω από απόπειρα αυτοκτονίας 17χρονου στη Μυτιλήνη;

Ένα ακόμη θύμα του μακάβριου παιχνιδιού αυτοκτονίας «μπλε φάλαινα» φαίνεται ότι κινδύνεψε να γίνει ένα 17χρονο αγόρι από τη Μυτιλήνη.

Ο νεαρός, τα ξημερώματα της Δευτέρας «βούτηξε» από τον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε με την οικογένειά του στη Μυτιλήνη αλλά ευτυχώς επέζησε και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο. Χειρουργήθηκε σε κατάγματα στο πόδι του ενώ οι κακώσεις στο κεφάλι κρίθηκαν ως μη σημαντικές. Σύμφωνα με τους γιατρούς νοσηλεύεται εκτός κινδύνου κι επικοινωνεί με το περιβάλλον.

Από το περιβάλλον του λέγεται ότι ο 17χρονος δεν αντιμετώπιζε κανένα ψυχολογικό πρόβλημα, ενώ όλοι μιλούν για ένα εξαίρετο και ήσυχο παιδί.

Επειδή όμως απασχολούνταν για πολλές ώρες στο ίντερνετ, οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να παρασύρθηκε από το γνωστό επικίνδυνο παιχνίδι “μπλε φάλαινα”, το οποίο έχει στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς νέους.

Έτσι ο υπολογιστής του στάλθηκε σε ειδικά εργαστήρια της Αστυνομίας προκειμένου να ελεγχθούν οι διαδικτυακές επικοινωνίες του νεαρού πριν την πτώση του.

Να σημειώσουμε ότι η εξάπλωση του σοκαριστικού αυτού διαδικτυακού παιχνιδιού είναι ραγδαία, και την τελευταία διετία έχουν καταγραφεί 130 επιβεβαιωμένες αυτοκτονίες. Στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο δύο κορίτσια από την Κατερίνη και τη Θεσσαλονίκη μπήκαν στη θανατηφόρα αυτή διαδικασία, χωρίς ευτυχώς να αποβεί μοιραία η απόφασή τους.