Μετάνιωσαν οι γονείς που άφησαν τα παιδιά τους στην Εισαγγελία Καλαμάτας – Τα θέλουν πίσω

Το μετάνιωσαν και ζητούν να πάρουν τα τέσσερα παιδιά τους πίσω και να ζήσουν ως οικογένεια.

Ο λόγος για το ζευγάρι από την Αθήνα που βρέθηκε τις τελευταίες μέρες στη Μεσσηνία, και η μητέρα την Πέμπτη το πρωί εγκατέλειψε τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της έξω από την Εισαγγελία Καλαμάτας.

Τα παιδιά, ηλικίας από 8 μηνών έως και 7 χρόνων (τρία αγόρια κι ένα κορίτσι), από την πρώτη στιγμή φιλοξενούνται στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπου οδηγήθηκαν με εισαγγελική παραγγελία και είναι καλά στην υγεία τους.

Εκεί φαίνεται πως θα παραμείνουν και τις επόμενες μέρες, μέχρι να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο.

Με τα παιδιά, αλλά και με τους δύο γονείς, έχουν συνεχή επαφή και επικοινωνία, τόσο η κοινωνική λειτουργός της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, όσο και κοινωνική λειτουργός και ψυχολόγος από την έδρα της υπηρεσίας στην Περιφέρεια. Κι όλα αυτά υπό τη σκέπη της κοινωνικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται, η διερεύνηση του οικογενειακού περιβάλλοντος των παιδιών, με κύριο μέλημα την προστασία τους, ενώ οι δύο γονείς τους τώρα εμφανίζονται ενωμένοι, ζητώντας να πάρουν τα παιδιά πίσω και να τα μεγαλώσουν μαζί.

Αναφέρουν, δε, πως ό,τι έγινε, έγινε σε μια κακή στιγμή, ενός περιστασιακού τσακωμού. Αυτό ωστόσο δεν επαρκεί, και για αυτό τον λόγο η εξέταση όλων των δεδομένων συνεχίζεται.

Μάλιστα, η κοινωνική υπηρεσία που έχει αναλάβει τη σύνταξη του πορίσματος που θα κατατεθεί στην Εισαγγελία, θα «βασανίσει» πολύ την υπόθεση, πριν καταλήξει σε συμπέρασμα με την καλύτερη λύση για τα τέσσερα παιδιά.

Πηγή: tharrosnews.gr