Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Κουρή (φώτος)

Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, αλλά και άνθρωποι που τον γνώρισαν και τον έβαλαν στην καρδιά τους, είπαν το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Κουρή στον Ιερό Ναό ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΙΣΣΙΩΤΙΣΣΗΣ στο Αργοστόλι.

Αντί στεφάνων, η οικογένεια Κουρή παρακαλεί, όποιος επιθυμεί κι έχει τη δυνατότητα, να καταθέσει δωρεά στη μνήμη του, υπέρ του Ορφανοτροφείου Κεφαλληνίας «Ο ΣΩΤΗΡ».

Ορφανοτροφείο Κεφαλληνίας «Ο ΣΩΤΗΡ»

ALPHA BANK:

IBAN: GR 51 0140 9030 9030 0200 2000 052

Δείτε φωτογραφίες από την ιστοσελίδα inkefalonia.gr:

Ποιός ήταν ο Γιώργος Κουρής

Ο εκδότης Γιώργος Κουρής έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας, σε ηλικία 81 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Γεννήθηκε το 1937 στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς και ξεκίνησε να δημοσιογραφεί στην τοπική εφημερίδα φωνή της Κεφαλλονιάς που ο ίδιος εξέδωσε μαζί με τον αδελφό του, Μάκη.

Ακολούθησε η δημιουργία του Kouris Media Group και οι εκδόσεις των καθημερινών εφημερίδων «νέα εφημερίδα», «αυριανή», «ο φίλαθλος», “Star”, «δημοκρατικός λόγος», «η νίκη» και «Kontra news» ενώ ίδρυσε και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Ράδιο Αθήνα», «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και «Sprint fm».

Επίσης, είχε ιδρύσει τον τηλεοπτικό σταθμό «Κανάλι 29» και μετά τη μετατροπή του στο σημερινό «Star Channel» το 1993, συνέχισε με την ίδρυση του «Καναλιού 5» που μετεξελίχθηκε σε Alter Channel, του Extra Channel αμέσως μετά, ενώ το 2012 δημιούργησε το Kontra Channel και την ιστοσελίδα Kontranews.gr.

Ο Γιώργος Α. Κουρής με τη σύζυγο του Ντίνα απέκτησαν έναν γιο, τον Ανδρέα ο οποίος του χάρισε δυο εγγόνια, τον Γιώργο και την Ελένη.