Αστυνομικός συνέλαβε άνδρα που προσπάθησε να ληστέψει το σπίτι του

Εν ενεργεία αστυνομικός του ΑΤ Ζακύνθου συνέλαβε επίδοξο ληστή που επιχείρησε μαζί με έναν ακόμα δράστη να ληστέψει το σπίτι του, στο χωριό του Αγίου Κήρυκα, στη Ζάκυνθο.

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής 6 Μαΐου, όταν οι δύο ληστές που κατά πάσα πιθανότητα παρακολουθούσαν το σπίτι, μπήκαν την ώρα που οι ιδιοκτήτες έλειπαν. Στη μονοκατοικία μένει ένα ζευγάρι με τα δύο τους παιδιά.

Οι δύο άνδρες για να εισέλθουν στο εσωτερικό του σπιτιού έσπασαν την κεντρική πόρτα και ακολούθως μπήκαν σε αρκετά από τα δωμάτια του σπιτιού, τα οποία έκαναν άνω -κάτω, στην προσπάθειά τους να βρουν χρήματα, κοσμήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Όμως, τα λίγα λεπτά που έμειναν μέσα στο σπίτι για να κλέψουν δεν πρόλαβαν να βρουν τίποτα, καθώς για κακή τους τύχη, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, που είναι και εν ενεργεία αστυνομικός, αν και εκτός υπηρεσίας, προσπάθησε να τους να τους καταδιώξει, με τους δύο κλέφτες να τρέπονται σε φυγή.

Ο ένας από αυτούς, στην προσπάθειά του να φύγει, πήδηξε από την μπαλκονόπορτα στην αυλή, ύψους δύο μέτρων με αποτέλεσμα να χτυπήσει το πόδι του.

Ο αστυνομικός κατάφερε να τον φτάσει και να τον ακινητοποιήσει, ενώ λίγο αργότερα έφθασαν οι άνδρες της Ασφάλειας και τον συνέλαβαν.

Ο δράστης είχε χτυπήσει το πόδι του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Αναζητείται ο δεύτερος δράστης, ο οποίος πρόλαβε και διέφυγε.

Πηγή: in.gr