Στη φυλακή και ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος με τα αντικαρκινικά φάρμακα

Ακόμα δύο άτομα προφυλακίστηκαν εχθές, με απόφαση της ανακρίτριας και του εισαγγελέα, για την υπόθεση των εξαγωγών των αντικαρκινικών φαρμάκων.

Το κατώφλι της φυλακής θα περάσει και ο φερόμενος ως εγκέφαλος 70χρονος Αιγύπτιος και ένα ακόμη άτομο που φέρεται ως άμεσος συνεργός του.

Ανάμεσα στην ανακρίτρια και τον εισαγγελέα υπήρξαν διαφωνίες για την ποινική μεταχείριση ενός γιατρού και ενός ιδιοκτήτη φαρμακαποθήκης με αποτέλεσμα να λύσει τη διαφωνία το συμβούλιο.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν ακόμη κατηγορούμενο για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Πρόκειται για έναν αλλοδαπό  για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Εχθές οδηγήθηκαν στις φυλακές τέσσερα ακόμη μέλη του κυκλώματος, δύο νοσηλεύτριες του Λαϊκού, ένας πρώην νοσηλευτής του ίδιου νοσοκομείου και ένας ιδιώτης φαρμακοποιός.

Η έρευνα των Αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη και όπως φαίνεται αναζητούνται και άλλοι γιατροί (ίσως και 9 στον αριθμό) που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η αστυνομία έχει συλλάβει δύο γιατρούς 61 και 59 χρόνων που φαίνεται να έχουν συνταγογραφήσει τα υπό έρευνα φαρμακευτικά σκευάσματα.