Ακόμα ψάχνουν τους δύο δραπέτες ισοβίτες Αλβανούς - Ο ένας είχε σφάξει 2χρονο παιδί!

Σε εξέλιξη είναι από χθες το βράδυ οι έρευνες για τον εντοπισμό 2 κρατουμένων που απέδρασαν στο λιμάνι του Πειραιά κατά τη διάρκεια μεταγωγής τους σε πλοίο που θα τους μετέφερε στην Κρήτη, στις φυλακές της Αλικαρνασσού Χανίων.

Βανάκι της ΕΛΑΣ μετέφερε συνολικά 11 αλλοδαπούς κρατούμενους.  Όταν το όχημα εισήλθε στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό τα Χανιά, κάτω από άγνωστες συνθήκες, οι 4 Αλβανοί κρατούμενοι έβγαλαν τις χειροπέδες τους και μόλις άνοιξε την πόρτα ο αστυνομικός για να κατέβουν και να μεταφερθούν με συνοδεία σε ειδικό χώρο του πλοίου, τον έσπρωξαν και εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με μαρτυρίες έπεσαν και πυροβολισμοί.
Λίγη ώρα αργότερα, λιμενικοί κι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο κρατούμενους και μέχρι αυτήν την ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο.
Σύμφωνα με μαρτυρίες τους παρέλαβε βανάκι που οδηγούσε πιθανότατα συνεργός τους. Ενώ σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία φαίνεται ότι είχαν βοήθεια και μέσα στο γκαράζ του πλοίου κι έτσι κατάφεραν να λυθούν.

Και οι δύο δραπέτες είναι άκρως επικίνδυνοι κακοποιοί, καταδικασμένοι και οι δυο δις ισόβια. Ο ένας, εκτελούσα συμβόλαια θανάτου και το 2011 είχε δολοφονήσει 35χρονο ομογενή του και το παιδάκι του, μόλις 2 ετών!

Συγκεκριμένα, το Νοέμβριο του 2011 ο δραπέτης – δολοφόνος είχε εισβάλει στο σπίτι του θύματος στην Καλαμάτα και το σκότωσε με μια σφαίρα στο κεφάλι. Δίπλα στεκόταν ο 2χρονος γιος του θύματος. Ο δράστης δεν δίστασε στιγμή και έκοψε το λαιμό του παιδιού που ήταν μάρτυρας στη δολοφονία του πατέρα του.