Τραγωδία στον Κηφισό: Ο οδηγός της φονικής νταλίκας είχε ξαναβρεθεί πιωμένος - Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος του (Βίντεο)

Ο οδηγός της “φονικής” νταλίκας που αφαίρεσε τη ζωή 2 ανθρώπων χθες τα ξημερώματα στον Κηφισσό, είχε  βρεθεί  υπό την επήρεια αλκοόλ και πριν 2 μήνες!

Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, ο 64χρονος είχε εντοπιστεί από άντρες της Τροχαίας Δυτικής Αττικής να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ, όμως επειδή το επίπεδο αλκοόλ ήταν λίγο πάνω από το επιτρεπτό όριο, οι αστυνομικοί δεν του αφαίρεσαν το δίπλωμα, αλλά του έκοψαν πρόστιμο 200 ευρώ.

Ο 64χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα και όλα δείχνουν ότι δεν θα απολογηθεί, αλλά θα πάρει προθεσμία, προκειμένου να ετοιμάσει με τον συνήγορο του την απολογία του και ως τότε θα παραμείνει στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Όπως δήλωσε σήμερα το πρωί στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, ο δικηγόρος του Πέτρος Μαντούβαλος, τελευταία στιγμή άλλαξαν οι βάρδιες των οδηγών και πήρε το τιμόνι ο 64χρονος.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τις εξετάσεις που του έγιναν, αμέσως μετά την τραγωδία, ο οδηγός της νταλίκας βγήκε θετικός σε αλκοτέστ που του έγινε, ενώ έχει υποβληθεί και σε αιματολογικές εξετάσεις, για να διαπιστωθεί η ακριβής ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει. Ο 64χρονος κρατείται σε Τμήμα της δυτικής Αττικής και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Ο Π.Μαντούβαλος επιβεβαίωσε ότι ο εντολέας του είχε καταναλώσει αλκοόλ, ωστόσο όπως σημείωσε «δεν υπάρχει τόση μεγάλη υπέρβαση». Τόνισε παρά ταύτα ότι, «θα έπρεπε να είναι 0».

Σχετικά με την ταχύτητα του μεγάλου οχήματος είπε πως δεν ήταν μεγάλη και υπογράμμισε ότι, «αν υπήρχαν μπάρες και όχι μεταλλικό πλέγμα  δε θα είχε γίνει τίποτα».

Ερωτηθείς για το σενάριο που θέλει την νταλίκα να είχε άλλες από τις δικές της πινακίδες, είπε πως δεν το γνωρίζει και ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που ερευνά η Τροχαία.

Σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο 64χρονος είπε ότι «είναι συντετριμμένος γι’αυτό που συνέβη είναι πρόσφατο αυτό που συνέβη με το γιο και τον αδελφό του, που επίσης είχαν χαθεί σε τροχαία. Είναι σοκαρισμένος», κατέληξε.

Την ίδια ώρα, η 34χρονη, συνοδηγός στο ένα όχημα που “έλιωσε” η νταλίκα, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, νοσηλευόμενη στην ΜΕΘ του Αττικού Νοσοκομείου. Τραγική φιγούρα η μητέρα της, η οποία έχει χάσει τον σύζυγό της, αλλά και την κόρη της, στο παρελθόν.