"Κολλημένοι" σε υπολογιστές και τηλεόραση οι Έλληνες, σύμφωνα με πολυετή έρευνα της Eurostat

Το “κόλλημά” μας με την τηλεόραση και τους υπολογιστές το γνωρίζουμε ως λαός. Πλέον αυτή η στάση ζωής των Ελλήνων πιστοποιείται και από τη Eurostat!

Σύμφωνα με νέα ευρωπαϊκή έρευνα που δημοσιοποιήθηκε από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία οι Έλληνες κατέχουν τη θλιβερή πρωτιά να βρίσκονται «κολλημένοι» στις οθόνες της τηλεόρασης και του υπολογιστή τους ανάμεσα σε όλους τους Ευρωπαίους.

Ειδικότερα οι Έλληνες διαθέτουν καθημερινά περίπου 3 ώρες και 4 λεπτά μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή τους, χωρίς καν να συνυπολογίζεται ο χρόνος που βρίσκονται αντιμέτωποι με την οθόνη του υπολογιστή στο χώρο εργασίας τους.

Τη δεύτερη θέση κατέχει το Βέλγιο με 2 ώρες και 59 λεπτά, την τρίτη η Φινλανδία με 2 ώρες και 51 λεπτά και ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο με 2 ώρες και 50 λεπτά.

Το 95,1% μάλιστα των Ελλήνων δήλωσαν πως βρίσκονται αντιμέτωποι με κάποια οθόνη μετά τη δουλειά. Ο χρόνος επίσης που διαθέτουν οι ενήλικες στην παρακολούθηση τηλεόρασης, παιχνιδιών στον υπολογιστή ή σε άλλη, σχετιζόμενη με οθόνη, συνήθεια, ξεπερνά τις 3 ώρες ημερησίως.

Υψηλά ποσοστά καταγράφονται και στη Φινλανδία (92,9%), την Πολωνία (91,6%) και τη Ρουμανία (91,5%) ενώ τα μικρότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Γαλλία (84,2%), την Ιταλία (84,5%) και την Αυστρία (87%).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έρευνα διενεργήθηκε σε 15 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει επεξεργαστεί στοιχεία 8 ετών, καθώς τα ευρήματα αφορούν το διάστημα 2008 με 2015.