Τροχαίο στον Κηφισό: Οχτώ φορές πάνω από το όριο το αλκοόλ στον νταλικέρη! Δείτε τη δικογραφία

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον οδηγό της νταλίκας που σκόρπισε το θάνατο στον Κηφισό τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που αποκαλύπτει το protohema.gr, το αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα του ήταν οκτώ φορές πάνω από το όριο, δεν είχε άδεια κυκλοφορίας, έφερε αντίγραφα πινακίδων, κι ακόμη δεν είχε ασφάλεια, ΚΤΕΟ ενώ ο αριθμός πλαισίου ήταν ακαταχώρητος στα τερματικά της Τροχαίας.
Από τη δικογραφία προκύπτει ότι στις 12 Φεβρουαρίου, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σημείο του τροχαίου δυστυχήματος, ο 64χρονος είχε εντοπιστεί πάλι να οδηγεί έχοντας αλκοόλ στο αίμα του 0,28 μιλιγκράμ.
Αστυνομικός δήλωσε σχετικά: “Έκανα έλεγχο στους ταχογράφους των τελευταίων 28 ημερών και διαπίστωσα ότι την 27 και 28 Απριλίου οδηγούσε 17 ώρες και 19 λεπτά, συνολικά μέσα στην ημέρα οδηγούσε πέντε ώρες και 48 λεπτά χωρίς να πραγματοποιήσει έγκυρο και επαρκές διάλειμμα καθώς και να αναπαύεται για μια ώρα αντί για εννέα ημερησίως. Επιπλέον στις 6 Απριλίου οδηγούσε συνεχόμενα για έξι ώρες χωρίς να πραγματοποιήσει το προβλεπόμενο διάλειμμα, στις 30 Απριλίου οδηγούσε συνεχόμενα για επτά ώρες και πενήντα λεπτά χωρίς διάλειμμα όπως επίσης και να αναπαύεται για το ίδιο διάστημα. Τέλος στις 2 Μαρτίου οδηγούσε συνολικά μέσα στην ημέρα δέκα ώρες και δεκαπέντε λεπτά χωρίς να πραγματοποιήσει το προβλεπόμενο διάλειμμα”.

dikografia01
dikografia02
dikografia03
0
SHARES

“Ήταν εμφανώς μεθυσμένος”

Εξάλλου για την κατάσταση του οδηγού της νταλίκας αμέσως μετά το θανατηφόρο τροχαίο, ένας από τους αστυνομικούς που ήταν στο σημείο δήλωσε: “Μετά το ατύχημα ο οδηγός εξήλθε της θέσης του οδηγού και ήταν εμφανώς μεθυσμένος”.
Ενώ ένας 47χρονος ιδιωτικός υπάλληλος – αυτόπτης μάρτυρας σημείωσε ότι: “ο οδηγός της νταλίκας ήταν περίπου 55 ετών και μετά το ατύχημα άργησε να κατέβει από το όχημα του, ενώ μου έκανε εντύπωση πως όταν κατέβηκε δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες” ενώ για το πως έγινε το σκηνικό επισημαίνει “Οδηγούσα το όχημα μου κινούμενος επί της λεωφόρου Κηφισού στο ρεύμα προς Πειραιά. Εκατό μέτρα πριν φθάσω στην έξοδο για την Πέτρου Ράλλη για να εισέλθω στον παράδρομο προς ΙΚΕΑ, βλέπω από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας μια νταλίκα να καβαλάει την κεντρική νησίδα με το εμπρόσθιο μέρος της και να εισέρχεται κάθετα στο ρεύμα του Κηφισού προς Πειραιά. Τη στιγμή που εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα που κινούνταν στο ρεύμα του Κηφισού προς Πειραιά, βρίσκοντας τα με τον τράκτορα και τα εξέτρεψε και τα δύο, το ένα προς τις δεξιές μπαριέρες και το άλλο στην κεντρική νησίδα της λεωφόρου Κηφισού”.