3.000 μαθητές εκτός Αττικής παρακολούθησαν προγράμματα εξοικείωσης με την αναπηρία

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εξοικείωσης με την Αναπηρία και την Διαφορετικότητα του Σ.Κ.Ε.Π. έχουν πανελλαδική εμβέλεια. Φέτος, οι άνθρωποι του συνδέσμου επισκέφθηκαν 31 εκπαιδευτικές δομές σε Λάρισα, Αγρίνιο, Καρδίτσα, Ηράκλειο, Μεσολόγγι, Χανιά, Κορινθία, Κέρκυρα, Σάμο, Κεφαλονιά, Χαλκίδα και, μέσω τηλεδιάσκεψης, Σαντορίνη.

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017 – 2018, πραγματοποίησαν βιωματικό διάλογο με περισσότερους από 3.000 μαθητές και μαθήτριες της περιφέρειας.

Οι άνθρωποι του Σ.Κ.Ε.Π. ένιωσαν την ανάγκη να ευχαριστήσουν μέσα απ’ την καρδιά τους τα σχολεία για την συνεργασία, αλλά και όσους βοήθησαν να γίνουν αυτά τα εκπαιδευτικά ταξίδια πραγματικότητα.

Σημειώνεται ότι το έργο του Σ.Κ.Ε.Π. στηρίζεται σε δωρεές και χορηγίες που προσφέρουν εταιρείες, οργανισμοί, ιδιώτες και μέλη.

Από τις συναντήσεις εθελοντών με μαθητές και μαθήτριες ανά την Ελλάδα:

Βαγγέλης – 4ος Παιδικός Σταθμός Καρδίτσας

 

Ο Παναγιώτης ανεβασμένος σε σκηνή σχολικού αμφιθεάτρου και από κάτω δεκάδες παιδιά με σηκωμένα τα χέρια

Παναγιώτης – 1ο Γυμνάσιο Σάμου

 

Ο Βαγγέλης σε σχολείο στο Αγρίνιο μιλάει σε μαθητές και μαθήτριες δημοτικού

Βαγγέλης – 21ο Δημοτικό Αγρινίου

 

Η Θάλεια μαζί με τον Παναγιώτη στην Δημόσια Βιβλιοθήκη της Κέρκυρας υλοποιεί πρόγραμμα με μαθητές και μαθήτριες ειδικού δημοτικού         Ο Κωνσταντίνος συζητάει με πολλούς μαθητές και μαθήτριες στην Κορινθία

Θάλεια – 6ο Ειδικό Δημοτικό Κέρκυρας        Κωνσταντίνος – Γυμνάσιο Βέλου Κορινθίας