Λαμία: Τον έσωσε ο αστυνομικός πριν πηδήξει από την ταράτσα (συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ)

Πολύτεκνος πατέρας απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει από ταράτσα κτιρίου στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες – Τι λέει η γυναίκα του στην κάμερα.

Τα οικονομικά και στεγαστικά προβλήματα μιας πολύτεκνης οικογένειας Ρομά, ώθησαν τον 35χρονο πατέρα να φτάσει ένα βήμα πριν την αυτοκτονία, το μεσημέρι της Τρίτης (22/5) στο κέντρο της Λαμίας.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 2:45′ όταν ο 35χρονος ανέβηκε στην ταράτσα του κτιρίου που στεγάζονται τα Public στην πλατεία Πάρκου και απειλούσε ότι θα πέσει στο κενό.

Αιτία τα δυσεπίλυτα οικογενειακά προβλήματα που ξεκίνησαν πριν 5-6 μήνες όταν η 7μελης οικογένεια (γονείς και πέντε παιδιά), έμειναν χωρίς σπίτι, αφού τους έδιωξαν από κει που έμεναν. Παρά τις προσπάθειες των γονιών να βρουν κάποια λύση κάθε μέρα μεγάλωνε η απόγνωση και αφού απευθύνθηκαν σε διάφορες κοινωνικές δομές χωρίς να βρεθεί λύση, ο πατέρας κάτω και από την επήρεια μέθης αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Στο σημείο βρέθηκε άμεσα διαπραγματευτής του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, ο οποίος τελικά δε χρειάστηκε να επέμβει, καθώς συνάδελφός του από το ΑΤ Λαμίας, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, κατόρθωσε να τον πιάσει την ώρα που βουτούσε στο κενό!

Η ψυχραιμία και τα αντανακλαστικά του αστυνομικού και των δύο ακόμη συναδέλφων του που βρέθηκαν αμέσως δίπλα στον 35χρονο, απέτρεψαν σε αυτή τη φάση το κακό, ωστόσο είναι βέβαιο ότι η οικογένεια θα χρειαστεί περαιτέρω υποστήριξη από τις κοινωνικές δομές του κράτους.

Δείτε στο βίντεο του Κωνσταντίνου Λούκα τη στιγμή που ο αστυνομικός αποτρέπει την αυτοκτονία του πολύτεκνου πατέρα:

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη στιγμή που οι αστυνομικοί τον βγάζουν από το κτίριο και τι λέει η γυναίκα του στις κάμερες.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Από το lamiareport