Λέρος: Η 14χρονη κατήγγειλε τα όσα περνούσε και την έστειλαν πίσω στο σπίτι της!

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τους γονείς “τέρατα” που βίαζαν κατ’΄εξακολούθηση τα παιδιά τους στην Λέρο.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως η 14χρονη κορούλα της οικογένειας είχε καταγγείλει ανώνυμα πριν ένα χρόνο να τα όσα περνούσε, με γιατρούς να την εξετάζουν και την εισαγγελέα να τη στέλνει πίσω στο σπίτι της.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κοινωνική λειτουργός του νησιού Βάσω Ευαγγέλου, κάποιοι στην τοπική κοινωνία έδειχναν να ξέρουν τα όσα τραβούσαν τα παιδιά, ακόμα και κοινωνικές υπηρεσίες, κάτι που άλλωστε έχει προκαλέσει και την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου που ζητά να διευρευνηθεί σε βάθος η υπόθεση.

Όπως αναφέρει λοιπόν, στη Real News, πριν από ένα χρόνο η 14χρονη πήρε τηλέφωνο στο χαμόγελο του παιδιού και κατήγγειλε ανώνυμα τους γονείς της, το οποίο απευθύνθηκε αμέσως στην Εισαγγελία. Μετά από δύο μέρες η υπηρεσία δέχθηκε κι άλλο τηλεφώνημα που κατήγγειλε τα ίδια, από την θεία των παιδιών.

Οι γιατροί δεν είδαν τίποτα

Μετά από έκθεση της Κοινωνικής Υπηρεσίας της Λέρου, η Εισαγγελία της Κω διέταξε παιδοψυχιατρική έρευνα, με την 14χρονη να μεταφέρεται στο νοσοκομείο από την ίδια την μητέρα της.

Εκεί οι γιατροί δε διαπίστωσαν κακοποίηση, κάτι που προκαλεί εύλογα ερωτήματα. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει πως «από τον ιατρικό έλεγχο δεν προέκυψε κάτι παθολογικό. Από την παιδοψυχιατρική αξιολόγηση διαπιστώθηκαν συνθήκες ενδοοικογενειακής δυσλειτουργίας μη συνδεόμενες με ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Το παιδί επέστρεψε στο οικογενειακό περιβάλλον με την σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας της Κω – σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία Λέρου – και με την προϋπόθεση η ανήλικη να παρακολουθείται από ψυχολόγο και η οικογένεια να βρίσκεται υπό την εποπτεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας Λέρου.

Για τη σεξουαλική κακοποίηση, ο μεγάλος αδερφός, υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε.

«Εμένα δεν μου είχαν πει τίποτα τα παιδιά. Έπεσα από τα ουράνια όταν το έμαθα την Κυριακή… Ο αδερφός μου είχε κάποιες χειρονομίες από τον πατέρα μου παλαιότερα. Δεν πήγε το μυαλό μου».

Σε ερώτηση για το πότε ξεκίνησε ο πατέρας να κακοποιεί σεξουαλικά την αδερφή του, ο 27χρονος απάντησε ότι όπως έμαθε, αυτό συνέβαινε από τα 9 χρόνια της…

“Δεν ήξερε πού να μιλήσει το παιδί. Ντρεπόταν».