Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά το νοσοκομείο των φυλακών κορυδαλλού

Στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας μεταφέρθηκε μετά από το νοσοκομείο των φυλακών κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Η μεταφορά του κρίθηκε απαραίτητη επειδή η υγεία του έχει επιβαρυνθεί, καθώς πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 30 Μαΐου.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε την απεργία πείνας γιατί εκκρεμεί το αίτημα για χορήγηση τρίτης άδειας.

Διαβάστε όλα όσα είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες:

«Με τις πειθαρχικές διώξεις και την ουσιαστική κατάργηση των δύο εισαγγελέων της φυλακής που τόλμησαν να ψηφίσουν υπέρ της άδειάς μου, δημιουργείται αφενός το αναγκαίο νομικό πλαίσιο για αυτή την πρωτοφανή εξαίρεση δικαιωμάτων σε βάρος μου, και αφετέρου το απαραίτητο κλίμα για τον εκφοβισμό όσων κρατικών λειτουργών τολμούν να κάνουν έντιμα τη δουλειά τους. Οπότε η απεργία πείνας μου αποτελεί το ύστατο μέσο που διαθέτω για να σταματήσει τώρα αυτή η απολύτως σκόπιμη και μεθοδευμένη “εκκρεμότητα”».

Κάνει λόγο για «πρωτοφανή επιχείρηση εκδικητικότητας και ομηρίας», υποστηρίζοντας ότι «δικαιούμαι άδεια εξόδου από τη φυλακή εδώ και οχτώ χρόνια», ενώ δηλώνει πως δεν θα έκανε δήλωση μετανοίας ακόμη κι αν αυτό αποτελούσε προϋπόθεση για να του χορηγηθεί άδεια.

«Πρώτα απ’ όλα επειδή σέβομαι την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, τη στάση των χιλιάδων αγωνιστών που έμειναν όρθιοι απέναντι στη μετεμφυλιακή τρομοκρατία, τα Μακρονήσια και τις εκτελέσεις. Ξέρετε, μέσα στο κίνημα απολογίζουμε τη δράση μας και αναφερόμαστε στα λάθη μας, τούτο όμως απέχει έτη φωτός από το να αποδεχτούμε ότι το κράτος είχε και έχει δίκιο», λέει χαρακτηριστικά.

Τον Κουφοντίνα εξέτασε την Τετάρτη η παθολόγος-λοιμωξιολόγος Όλγα Κοσμοπούλου, επιμελήτρια Α’ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών, κατόπιν αιτήματος της οικογένειάς του.

Αναλυτικά η ιατρική γνωμάτευση:

“Σήμερα, κατόπιν αιτήματος της οικογενείας του, εξέτασα τον κρατούμενο κ. Κουφοντίνα Δημήτριο, σε δεύτερη επίσκεψη από την έναρξη της απεργίας πείνας, την οποία έχει ξεκινήσει από τις 30/05/2018, παρουσία και του γιατρού του καταστήματος.

Διαπιστώθηκε ότι παρουσιάζει μεγάλη απώλεια σωματικού βάρους, καθώς από την πρώτη φορά που ζυγίστηκε, την 31/5/2018, μέχρι σήμερα, 6/6/2018, εμφανίζει απώλεια 6,6 kg, το οποίο αντιστοιχεί στο 8,61 % του βάρους που είχε στις 31/5, απώλεια δυσανάλογη με τη χρονική διάρκεια της απεργίας.

Διαπιστώθηκε μεγάλη μυϊκή αδυναμία, δυσανάλογο με την εξωτερική θερμοκρασία αίσθημα ψύχους, μυαλγίες και ναυτία.

Κατά την αντικειμενική εξέταση εμφανίζει ορθοστατική υπόταση και επεισόδια ταχυκαρδίας στην παραμικρή προσπάθεια (π.χ. βάδιση λίγων μέτρων).

Ο απεργός έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν δύο πολυήμερες απεργίες πείνας, ως εκ των οποίων αντιμετωπίζει συνθήκες αυξημένης ευθραυστότητας της σωματικής του υγείας.

Έχει εγγράφως αρνηθεί προκαταβολικά οποιαδήποτε «ιατρική πράξη επαναφοράς της υγείας του που θα διαταχθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο και την Εισαγγελική αρχή της φυλακής».

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την κατάσταση που περιγράφεται δημιουργούν συνθήκες αυξημένης ανησυχίας για την εξέλιξη της κατάστασης του.

Ως εκ των άνω προτείναμε την άμεση μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο, για να εξασφαλισθεί η συνεχής παρακολούθηση για την αποτροπή έκτακτου επεισοδίου.

Ο απεργός επιφυλάχθηκε.

Όλγα Κοσμοπούλου

Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος

Επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ

Μέλος ΓΣ ΟΕΝΓΕ”