Μεγάλη φωτιά στην Αλόννησο– Εκκενώθηκε ξενοδοχείο (Βίντεο)

Μεγάλη πυρκαγιά, σε δασική έκταση, στην θέση Γερακίνας Λάκκα, στην περιοχή Μαρπούντα, στην Αλόννησο έχει ξεσπάσει από χθες.

Στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι και στην Πυροσβεστική σήμανε νυχτερινός συναγερμός. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 17 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 2 υδροφόρες του Δήμου.

Λίγη ώρα μετά το ξέσπασμα της φωτιάς, ο Δήμος ενημέρωσε τους λιμενικούς του νησιού ότι οι φλόγες κατευθύνονται σε παραθάλασσιο ξενοδοχείο της περιοχής, ζητώντας βοήθεια για την εκκένωση του καταλύματος. Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν 4 σκάφη διαφόρων τύπων, τα οποία παρέλαβαν συνολικά 56 άτομα, τα οποία μετέφεραν με ασφάλεια στο λιμάνι του Πατητηρίου.

Σήμερα το πρωί αναχώρησαν για το νησί με πλοίο της γραμμής, ακόμα έξι οχήματα με 12 πυροσβέστες. Παράλληλα, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν από αέρος 2 Καναντέρ και ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα.

Σήμερα στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι ωστόσο η πυρκαγιά εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς καθώς καίει πευκοδάσος. Ευτυχώς δεν κινδυνεύουν σπίτια.

Ο δήμαρχος του νησιού, Πέτρος Βαφίνης, με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για εμπρησμό ενώ εκτίμησε ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει στάχτη 500-600 στρέμματα.

Σε βίντεο του «Greekradio web Channel» από σταθερή κάμερα, σε περιοχή κοντά στην φωτιά, διακρίνονται οι φλόγες που ξεπηδούν κατά μήκος της πλαγιάς, στο βάθος της εικόνας!