Σκηνικό "πολέμου" στο Πισοδέρι Πρεσπών-Χημικά, πέτρες, συμπλοκές και 14 τραυματίες (φωτο&βίντεο)

Μεγάλη ένταση υπήρξε σήμερα στο συλλαλητήριο στις Πρέσπες, με τους οργισμένους διαδηλωτές να δίνουν μάχη με τα ΜΑΤ. Στη διαδήλωση έπεσαν Χημικά, πέτρες και ξύλο, καθώς ορισμένοι προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ για να φτάσουν στο χωριό Ψαράδες, όπου υπεγράφη η ιστορική συμφωνία.

Τα επεισόδια στο Πισοδέρι διήρκεσαν περίπου τέσσερις ώρες και είχαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν 14 άτομα, εκ των οποίων 7 αστυνομικοί, με θλαστικά τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, οι 14 τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Καστοριάς και Φλώρινας και αποχώρησαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Από το πλήθος εκσφενδονίστηκαν ατικείμενα και πέτρες, ενώ εξοργισμένοι διαδηλωτές φώναζαν «προδότες, πού είναι ο στρατός;»! Η αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση χημικών και δακρυγόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα σοβαρά επεισόδια έχουν τραυματιστεί οκτώ άτομα.

Νωρίτερα

Στην περιοχή της Βίγλας, του δήμου Πρεσπών, συγκεντρώθηκαν πολλοί διαδηλωτές για το συλλαλητήριο, ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας- Σκοπίων, με την οποία η γειτονική χώρα θα ονομάζεται “Βόρεια Μακεδονία”.

Δεκάδες λεωφορεία και διαδηλωτές, με ελληνικές σημαίες στα χέρια έφτασαν στην περιοχή.

Στο χωριό Λαιμός, ντόπιοι βγήκαν στους δρόμους με μαύρες και ελληνικές σημαίες, αλλά και πανό, δηλώνοντας την αντίθεσή τους με τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές.

Στο σημείο, όπως και στην ευρύτερη περιοχή, αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.