Αυτοί είναι οι πορτοφολάδες που είχαν γίνει ο εφιάλτης εκατοντάδων πολιτών και τουριστών

Στη δημοσιότητα δίνονται τα στοιχεία της σπείρας πορτοφολάδων που λήστευαν ανυποψίαστα θύματα. Οι 21 από αυτούς έχουν ήδη συλληφθεί ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν ακόμη ασύλληπτοι.

Το εν λόγω κύκλωμα διέπραττε συστηματικά κλοπές πορτοφολιών και λοιπών αντικειμένων από τουρίστες και επισκέπτες σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες και τα στοιχεία τους

Όπως προέκυψε από τις έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, οι αρχηγοί της συμμορίας, τρεις Αιγύπτιοι οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα από το 2011 και έχουν καταθέσει και αίτημα ασύλου, είχαν δώσει εντολές στους πορτοφολάδες να μεταμφιέζονται σε τουρίστες και να εισέρχονται σε τουριστικά γκρουπ στην Ακρόπολη, την Πλάκα και του Ψυρρή, και με την μέθοδο του συνωστισμού, να ξαφρίζουν πορτοφόλια.

Άλλη μέθοδο που χρησιμοποιούσαν οι κακοποιοί, ήταν αυτή των ερωτήσεων. Δηλαδή επίσης το “έπαιζαν” τουρίστες και με έναν χάρτη ανά χείρας ρωτούσαν άλλους τουρίστες για το πως θα κατευθυνθούν δήθεν σ’ έναν προορισμό, με αποτέλεσμα ο συνεργός τους να ξαφρίζει το πορτοφόλι και τα αντικείμενα αξίας του ανυποψίαστου τουρίστα.

Μάλιστα οι αστυνομικοί που εξάρθρωσαν την σπείρα, από τις παρακολουθήσεις διαπίστωσαν πως οι κακοποιοί προετοίμαζαν καλοκαιρινά ταξίδια στην Κρήτη, στην Μύκονο και άλλα νησιά του Αιγαίου, προκειμένου και από εκεί να ξαφρίσουν πορτοφόλια τουριστών.