Αργυρούπολη: 6 ονόματα αλλοδαπών στο σημείωμα του 15χρονου – Είχε δεχθεί απειλητικό τηλεφώνημα

Η άρση του απορρήτων των επικοινωνιών που είχε ο 15χρονος αυτόχειρας στην Αργυρούπολη αλλά και όσα έγραφε στο ημερολόγιό του και στα social media αναμένεται να ρίξουν φως στην τραγική αυτή υπόθεση.

Φαίνεται ότι ο δεκαπεντάχρονος αυτόχειρας, που με την αυτοκτονία του συγκλόνισε το πανελλήνιο, είχε πέσει θύμα εκφοβισμού, όπως κατήγγειλε μέσα από τα γραπτά του.

Οι πληροφορίες που βγήκαν στο φως προκάλεσαν την επέμβαση του εισαγγελέα που ζήτησε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης.

Ανέφερε έξι αλλοδαπούς στο σημείωμά του

Στο σημείωμα που άφησε πριν από την αυτοκτονία του, γίνεται αναφορά σε έξι αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πρόκειται για μαθητές που δρούσαν στην Αργυρούπολη και ασκούσαν ψυχολογική και σωματική βία σε άλλα άτομα. Σύμφωνα με καταθέσεις συμμαθητών και φίλων του νεαρού, στο σχολείο κάποια άτομα κορόιδευαν τον 15χρονο και τον αποκαλούσαν «φυτό», επειδή ήταν άριστος μαθητής.

Μάλιστα, ήταν τέτοια η ψυχολογική πίεση που είχε δεχθεί το παιδί ώστε σε μια από τις σελίδες του ημερολογίου εξέφραζε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Τι λέει η αστυνομία

Πάντως, από την ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για μια ιδιαίτερη και δύσκολη περίπτωση, αφού οι σκέψεις και οι αναφορές δεν είναι εύκολο να στοιχειοθετήσουν κατηγορία.

Οι καταθέσεις μελών της οικογένειάς του και φίλων του θύματος θα ξεκινήσουν από αύριο,  καθώς σήμερα το απόγευμα γίνεται η κηδεία του παιδιού.

Μυστήριο με την τηλεφωνική κλήση που λέγεται πως δέχθηκε ο 14χρονος όσο ήταν στο πάρτι

Οι μαρτυρίες φίλων

Σύμφωνα με μαρτυρίες φίλων του, ο δεκαπεντάχρονος πριν από λίγο καιρό είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από συνομίληκούς του για ασήμαντη αφορμή αλλά και χωρίς να δοθεί συνέχεια.
Μια φίλη του καθώς και κάποιοι από το περιβάλλον του αποκαλύπτουν ότι μετά το πάρτι που βρέθηκε το Σάββατο το βράδυ, γύρω στις 12.30, ο νεαρός δέχθηκε μια τηλεφωνική κλήση. Το άτομο που βρισκόταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής τον έβρισε και απείλησε τη σωματική του ακεραιότητα.

Άλλες πηγές αναφέρουν, ότι το πρώτο τηλεφώνημα έγινε σε φίλη του νεαρού, καθώς το άτομο που καλούσε, πίστευε ότι ήταν μαζί της εκείνη την ώρα.
Οι αστυνομικοί επιχειρούν να λύσουν τους γρίφους διαβάζοντας τις σημειώσεις που κρατούσε στο προσωπικό του ημερολόγιο ο μαθητής. Προσπαθούν να «διαβάσουν» πίσω από τις γραμμές του ημερολογίου, στο οποίο ο αριστούχος μαθητής κατέγραφε συστηματικά τις σκέψεις και στιγμές της καθημερινότητάς του, να συνθέσουν το ψυχολογικό του προφίλ και να ανακαλύψουν τα γεγονότα που τον έσπρωξαν να τερματίσει με επώδυνο τρόπο τη ζωή του.

Το βασικό ερώτημα γύρω από το οποίο περιστρέφεται η έρευνα είναι αν ο μαθητής είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού. Αν, δηλαδή, δέχθηκε ισχυρές πιέσεις που γκρέμισαν τις ψυχικές του αντιστάσεις και τον έφεραν αντιμέτωπο με ακραίες αποφάσεις.
Ο 15χρονος φαίνεται ότι ξεκίνησε να γράφει το ημερολόγιο τους τελευταίους τρεις μήνες και οι αρμόδιοι διερευνούν αν αυτό συνδέεται με κάποιο τραυματικό γεγονός που αντιμετώπισε.

Συγκροτημένος, χαρισματικός

Όσοι διάβασαν το ημερολόγιο εντυπωσιάστηκαν από τη συγκροτημένη σκέψη και τον άριστα δομημένο γραπτό λόγο, με τον οποίο αποτύπωνε στο χαρτί τα συναισθήματά του.

Όπως ανέφεραν, τα κείμενά του φανερώνουν ένα χαρισματικό παιδί, πολύ πιο ώριμο από ό,τι τα παιδιά της ηλικίας του. Εψαχνε συνεχώς την ουσία μέσα από τα στιγμιότυπα της καθημερινότητάς του, εκδηλώνοντας κοινωνικές ευαισθησίες, ενώ τον άγγιζαν τα κοινωνικά ζητήματα.

Ηταν κλειστός χαρακτήρας, όπως άλλωστε τον περιγράφουν και οι φίλοι του, και απέφευγε να εκμυστηρευθεί σε άλλους άσχημα γεγονότα που βίωνε.
Μια από τις φράσεις που ξεχώρισαν οι Αστυνομικοί και την έχουν βάλει στο ερευνητικό τους “μικροσκόπιο” είναι η εξής: “….πέρασα ωραία…αλλά η κοινωνία δεν είναι ωραία”.
Παράλληλα οι υπηρεσίας Ασφάλειας αναλύουν και τις αναρτήσεις του ανήλικου αυτόχειρα στο προφίλ του στο Facebook, καθώς ορισμένες από αυτές δείχνουν, αν μη τι άλλο, την ψυχολογική του κατάσταση.

Σε σε μια από αυτές αναφέρεται στις ευκαιρίες που δίνουμε στους ανθρώπους γράφοντας: “….ορισμένες φορές το να προσφέρεις σε κάποιον μιαν δεύτερη ευκαιρία, είναι σαν να δίνεις μια επιπλέον σφαίρα για το όπλο τους, σε αυτούς που αστόχησαν την πρώτη φορά”.
Αν μη τι άλλο η συγκεκριμένη αναφορά δείχνει πως το παιδί είχε προσπαθήσει να δώσει μιαν δεύτερη ευκαιρία σε αυτούς που τον οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια στην αυτοκτονία, πλην όμως και όπως φαίνεται, παρά τις ευκαιρίες που είχε δώσει, το μαρτύριο του συνεχίζονταν και μάλιστα από τα ίδια πρόσωπα.
Οι γονείς του άτυχου παιδιού το βρήκαν κρεμασμένο στο μπαλκόνι του υπνοδωματίου και υπέστησαν σοκ, ιδιαίτερα όταν διάβασαν το σημείωμα του ανήλικου αυτόχειρα, στο οποίο αναφέρονταν τα ονόματα των 6 συνομηλίκων του, που των έσπρωξαν στο απονενοημένο διάβημα και τα οποία συνόδευε η φράση: “ …όπως με κατέστρεψαν να τους καταστρέψετε”.

Αποχαιρετισμός

Με ένα συγκλονιστικό κείμενο που ανάρτησαν στα social media συμμαθητές και φίλοι του 15χρονου, τον αποχαιρετούν και καταγγέλλουν:
«Είσαι περήφανος; Είσαι περήφανος που κατάφερες να αναγκάσεις ένα παιδί να νιώσει ότι η μόνη λύση είναι η αυτοκτονία; Είσαι περήφανος που εξαιτίας του κόμπλεξ σου χάθηκε μια ζωή; Είσαι περήφανος που στέρησες ένα μέλος μιας οικογένειας, έναν αδελφό και έναν φίλο; Είσαι περήφανος που σκότωσες έναν δεκαπεντάχρονο με όνειρα και στόχους, όπως όλοι μας; Είσαι περήφανος που του στέρησες το μέλλον και στέρησες ένα κομμάτι της ζωής όλων μας;».
Και προσθέτουν: «Ορίστε, τώρα πια πάει… Πώς νιώθεις… Για πες… Εφυγε το κόμπλεξ σου ή ακόμα… Τον κατέστρεψες και μας κατέστρεψες. Του στέρησες τη ζωή, τους στόχους, το μέλλον και πολλά άλλα. Και εμάς μας στέρησες έναν φίλο που ήταν πάντα εκεί για εμάς και νοιαζόταν για τους φίλους του και την οικογένειά του».
Για την ψυχολογική κατάσταση που βίωνε αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Και πονούσε. Πονούσε πολύ. Επρεπε να τον οδηγήσεις σε αυτό το σημείο πια για να καταλάβεις ότι ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΝΑΝΕ».

 

ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ