Θαλαμηγοί αξίας εκατομμυρίων ευρώ στο λιμάνι της Ερμούπολης

Οι λάτρεις του yachting το φετινό Καλοκαίρι και ο ευγενής ανταγωνισμός των «καπεταναίων», όσον αφορά το μεγαλύτερο και ταχύτερο σκαρί, καλά κρατεί, παρά την κρίση!

Θαλαμηγοί που κόβουν την ανάσα με το μέγεθός τους και τη χλιδή που αποπνέουν. Θηριώδη πλωτά παλάτια «δένουν» καθημερινά στο λιμάνι της Ερμούπολης με τα πληρώματα τους είναι συνεχώς σε επαγρύπνηση.

Οι αφίξεις ιδιωτικών τουριστικών σκαφών κάθε είδους, καταδεικνύει την προτίμηση της Σύρου από τους λάτρεις του yachting που προσεγγίζουν το νησί για να απολαύσουν τα θέλγητρά του.

Εξάλλου, η όμορφη καλοκαιρινή εικόνα των αγκυροβολημένων σκαφών δίνει, εκτός των άλλων, την αίσθηση της αρχοντιάς της Σύρου που εκπέμπει το νησί σε επισκέπτες που λατρεύουν τη θάλασσα και επιθυμούν να εξερευνήσουν όρμους και παραλίες «μυστικές» απολαμβάνοντας την «κρυμμένη» γοητεία του νησιού.

Το λιμάνι της Ερμούπολης γεμίζει καθημερινά με εκατομμύρια ευρώ… Μια μαγική εικόνα, με δεκάδες θαλαμηγούς. Η Θάλασσα γεμίζει με χρώματα από τους κρυφούς φωτισμούς, που αντανακλούν στα νερά δημιουργώντας μία μαγευτική ατμόσφαιρα.

Συγκεκριμένα χτες το βράδυ, όπως ήταν αναμενόμενο, δόθηκε μία δυνατή μάχη επίδειξης δύναμης με όπλο τις θαλαμηγούς. Νικητής αναδείχθηκε το Galactica Super Nova που κέρδισε τις εντυπώσεις…

Το «Galactica Super Nova» ανήκει στην κατηγορία των σούπερ γιοτ τύπου «Kometa» των ολλανδικών ναυπηγείων, που έχουν έδρα το λιμάνι του Oss.


Τα σκάφη της Heesen ναυπηγούνται κατόπιν παραγγελίας, με εσωτερική διαρρύθμιση που διαμορφώνεται κατόπιν υποδείξεων του ιδιοκτήτη σε συνεργασία με γνωστούς σχεδιαστές. Να σημειωθεί, ότι από το 1979 μέχρι και σήμερα το ναυπηγείο έχει κατασκευάσει πάνω από 75 σκάφη αναψυχής.

Το σούπερ γιοτ «Galactica Super Nova» είναι ένα από τα 200 μεγαλύτερα σούπερ γιοτ του κόσμου και ένα από τα ταχύτερα στην κατηγορία του, καθώς με την προσθήκη μίας τρίτης μηχανής μπορεί και αναπτύσσει ταχύτητα μεγαλύτερη των 30 κόμβων.

Το Galactica Super Nova αποτελείται από τρία καταστρώματα, έχει το δικό του «Beach Club», ιδιωτικό ελικοδρόμιο, τζακούζι, χαμάμ, εστιατόριο, κινηματογράφο, και αποβάθρα για ηλιοθεραπεία. Διαθέτει μία master σουίτα, μία VIP και τέσσερις σουίτες μπορούν να φιλοξενήσουν δώδεκα άτομα.

Επίσης έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει μέχρι και 18 άτομα πλήρωμα σε 8 καμπίνες για να εξασφαλίσει μια χαλαρή πολυτελή εμπειρία γιοτ. Η αεροδυναμική του σχεδίαση μπορεί να φτάσει τα 30 μίλια την ώρα, το μήκος του αγγίζει τα 70 μέτρα.

Το Galactica Super Nova είναι βραβευμένο στην Ιταλία και κοστίζει περίπου 820 εκατομμύρια ευρώ.

 

http://cyclades24.gr