Διεκόπη ξανά η δίκη του «Λίπους» - «Αγχώνομαι αν θα πεθάνει μέσα στο δικαστήριο», είπε η Κωνσταντοπούλου

Διακόπηκε και πάλι για το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας, 23 Ιουλίου 2018, η συζήτηση στο Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, της έκδοσης στη Γαλλία του Γεωργιανού, φερόμενου ως αρχηγός της ρωσικής μαφίας, Λάσα Σουσανασβίλι, γνωστού και με το ψευδώνυμο «το Λίπος».

Ο 57χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε και πάλι σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη, μέσω των συνηγόρων του ζήτησε δεκαήμερη προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, ενώ παράλληλα προβλήθηκαν και δικονομικοί λόγοι, για τους οποίους ζητήθηκε αναβολή της συζήτησης της υπόθεσης.

 “Αγχώνομαι αν ο εντολέας μου θα πεθάνει μέσα στο δικαστήριο”

«Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καταφέρει να πάρει ανάσα από τις 29 Μαΐου αφού τον μεταγάγουν καθημερινά στα δικαστήρια και ζητάμε να δοθεί ο χρόνος ανθρωπίνως γιατί κάθε φορά είναι εδώ με κίνδυνο της υγείας του» τόνισε η συνήγορός του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να αγχώνομαι αν ο εντολέας μου θα πεθάνει μέσα στο δικαστήριο».

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, απέρριψε το αίτημα αναβολής και ξεκίνησε τη διαδικασία. Ωστόσο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανήλθε υποβάλλοντας δικονομικές ενστάσεις, μεταξύ αυτών της μη νόμιμης κλήτευσης του εκζητουμένου, με αποτέλεσμα λόγω του προχωρημένου της ώρας, το δικαστήριο να διακόψει για το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας.