Σκότωσε τη μητέρα του και την πέταξε σε φρεάτιο

Τραγικό θάνατο από το χέρι του μοναχογιού της βρήκε μια 75χρονη γυναίκα στην Κέρκυρα, το άψυχο σώμα της οποίας βρέθηκε σε φρεάτιο δίπλα από το σπίτι.

“Της πίεσα το κεφάλι στο κρεβάτι και πέθανε από ασφυξία. Δεν την άντεχα άλλο” δήλωσε στην δεύτερη κατάθεσή του ο μητροκτόνος από το χωριό Γαζάτικα της Κέρκυρας.

Ο δράστης, στην ομολογία του, τόνισε: “Με ξύπνησε τα ξημερώματα της Κυριακής. Εκείνη την ώρα νευρίασα. Δεν την άντεχα άλλο. Έτσι της έκλεισα το στόμα. Στη συνέχεια μετέφερα το σώμα της στο παλιό φρεάτιο που υπάρχει δίπλα από το σπίτι”.

Ο άνδρας εργαζόταν περιστασιακά ως ελαιοχρωματιστής και συνήθιζε να περνά την μέρα του στο καφενείο, ενώ σύμφωνα με τους γείτονες συχνά υπήρχαν εντάσεις με την μητέρα του. Η σύνταξη της ηλικιωμένης συχνά δεν επαρκούσε, γεγονός που δυναμίτιζε το κλίμα στο σπίτι.

Το πρωί της Κυριακής ο γιος αναζητούσε τη μητέρα του. Ζήτησε τη βοήθεια των συχωριανών του, ενώ κλήθηκε και η αστυνομία. Όπως υπογράμμισε, ξύπνησε το πρωί και δεν βρήκε την μητέρα του. Για να μην κινήσει υποψίες, την έψαξε στο σπίτι του αδελφού της.

Αρχικά δεν υπήρχαν ίχνη εναντίον του. Ο ίδιος μάλιστα έδειχνε ανακουφισμένος όταν την εντόπισαν.

Επειδή υπήρχαν κάποια κενά στην υπόθεση, η Αστυνομία ζήτησε συμπληρωματική κατάθεση από τον γιο του θύματος. Ο ιατροδικαστής επισήμανε ότι δεν υπήρχαν εξωτερικά σημάδια από χτυπήματα, ενώ για τον θάνατό της δεν ευθύνονταν παθολογικά αίτια. Μετά από τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης ο γιος ομολόγησε πως εκείνος σκότωσε την μητέρα του.

Ο κατηγορούμενος θα δικαστεί για ανθρωποκτονία, ενώ την κηδεία της ηλικιωμένης θα αναλάβει η εκκλησία.