Βιαστής ανηλίκου έστρεψε όπλο κατά αστυνομικών στην Τρίπολη

Ένας 42χρονος βιαστής ανηλίκου απείλησε με όπλο αστυνομικούς όταν εκείνοι προσπάθησαν να τον ελέγξουν σε χωριό έξω από την Τρίπολη. Οι άνδρες της Ασφάλειας κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες στον ύποπτο πεζό, ενώ κατάσχεσαν ένα περίστροφο και ένα πιστόλι με επτά φυσίγγια στον γεμιστήρα. Εκτός από τα όπλα κατασχέθηκαν χρυσαφικά, των οποίων η προέλευση ερευνάται, καθώς και 182,60 ευρώ. Αφού αφοπλίστηκε, διαπιστώθηκε ότι καταζητούνταν διεθνώς για βιασμό ανηλίκου ενώ εμπλέκεται και σε 11 διαρρήξεις στην Αρκαδία.

Συγκεκριμένα, εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης των αρχών της Αλβανίας για βιασμό ανηλίκου και μια καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για κλοπή. Ο αλβανός δράστης, που βρισκόταν παράνομα στη χώρα από τα μέσα Οκτωβρίου του 20012, έως το περασμένο Σάββατο είχε διαρρήξει έξι σπίτια, ενώ είχε προσπαθήσει να εισβάλει σε άλλα πέντε σε χωριά των δήμων Τρίπολης και Βόρειας Κυνουρίας. Ο δράστης κατάφερε να αποσπάσει χρήματα, κοσμήματα, είδη ρουχισμού και διατροφής. Η αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται στα 5.500 ευρώ.

Ο 42χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης, ο οποίος  του άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές, αντίσταση, απειλή και παραβάσεις των νόμων για τα όπλα και τους αλλοδαπούς και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή. Στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου για να εκτελεστεί το διεθνές ένταλμα σύλληψης, ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία για την έκδοσή του στην πατρίδα του.