Εξάρθρωση σπείρας που εμπορευόταν ανθρώπους

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία τις φωτογραφίες και τα στοιχεία τεσσάρων ανθρώπων, μέλη σπείρας που μετέφεραν κωφάλαλους υπηκόους Ρουμανίας στην Ελλάδα. Οι δράστες, με σωματική και ψυχολογική βία, τους εξανάγκαζαν να πουλάνε διάφορα αντικείμενα ή να επαιτούν.

Πρόκειται για μια 49χρονη Ελληνίδα, δύο Ρουμάνες 35 και 40 ετών αντίστοιχα, καθώς και για έναν 48χρονο Σύρο. Οι δράστες συνελήφθησαν την Παρασκευή (6/3/2015) από Αστυνομικούς Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή εγκληματικής οργάνωσης και εμπόριο ανθρώπων κατά συναυτουργία. Παράλληλα γίνεται αναζήτηση και για άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

Σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει πως οι ανωτέρω προχώρησαν στη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και, μέσω ιστοσελίδας που δημιούργησαν, καταχωρούσαν αγγελίες εργασίας.  Με αυτό τον τρόπο εντόπιζαν κωφάλαλους και κανόνιζαν τη μεταφορά τους στην Ελλάδα. Όταν τα θύματα έφθαναν, τους παραλάμβαναν μέλη της οργάνωσης και τους εγκαθιστούσαν σε καταλύματα που διέθεταν η 49χρονη και ο 48χρονος, ο οποίος είχε και ηγετικό ρόλο στην οργάνωση. Στη συνέχεια τους μετέφεραν – εγκαθιστούσαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής και με χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας τους ανάγκαζαν να επαιτούν ή να πωλούν διάφορα προϊόντα, παρακρατώντας το ήμισυ των εισπράξεών τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δύο σπίτια σε Περιστέρι και Κολωνό βρέθηκαν τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 21, 24, 30 και 36 ετών, οι οποίοι ήταν θύματα της σπείρας.

Συγκεκριμένα τέσσερις συλληφθέντες είναι:

Α) ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Όλγα του Φωτίου και της Ανδρομάχης, που γεννήθηκε το 1966 στο Περιστέρι Αττικής.

kalogeropoulou

 

Β) (επ) FAWAL (ον) RAMI του HUSSEIN και της WAHIBA, που γεννήθηκε το 1967 στη Συρία.

fawal

Γ) (επ) FEHER (ον) RITTA του VASILE και της JULIA, που γεννήθηκε το 1980 στη Ρουμανία.

feher

Δ) (επ) PUSCAS (ον) GHEORGHETA του ION και της SMARANTA, που γεννήθηκε το 1975 στη Ρουμανία.

puscas

 

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695532 και 210-8295533 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.