"Άρωμα γυναίκας" στην απόδραση της Βίκυς Σταμάτη

Στην προσαγωγή μιας γυναίκας, που φαίνεται να είναι το πρόσωπο κλειδί στην απόδραση της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο, προχώρησαν το απόγευμα του Σαββάτου οι Αρχές. Ωστόσο η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη λίγη ώρα αργότερα.

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες για την ταυτότητά της γυναίκας είναι συγκεχυμένες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Έθνους”, πρόκειται για τραπεζοκόμο που εργαζόταν στο Δρομοκαΐτειο και είχε έρθει αρκετές φορές σε επαφή με την κ. Σταμάτη.

Σύμφωνα πάλι με τη ΝΕΡΙΤ, αποτύπωμα γυναίκας βρέθηκε σε ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε σημείο που θεωρείται η έξοδος διαφυγής της Βίκυς Σταμάτη. Το όχημα εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για να διαπιστωθεί εάν ανήκει στην προσαχθείσα ή σε κάποια άλλη γυναίκα που επίσης συνέδραμε στην απόδραση.

Δεν έχει διασαφηνιστεί αν η τραπεζοκόμος ή μια άλλη, άγνωστη μέχρι στιγμής γυναίκα, που είναι η γνωστή στις Αρχές με τον όνομα “Νίκη” μπορεί να πήρε εντολές και αμοιβή για να βοηθήσει στην απόδραση, που δεν αποκλείεται να οργανώθηκε μέσα από τον Κορυδαλλό.

Η γυναίκα με το όνομα “Νίκη”που αναζητείται από την αστυνομία επισκέφθηκε δύο ημέρες πριν την απόδραση την Βίκυ Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο αλλά περιέργως η επίσκεψη δεν καταγράφηκε ποτέ στο βιβλίο επισκεπτών του νοσοκομείου. Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είναι ο “συνδετικός κρίκος” της Βίκυς Σταμάτη με ποινικούς οι οποίοι οργάνωσαν ή ή συνέβαλαν στης οργάνωση της απόδρασης.

Το μυστήριο περιπλέκεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι γυναίκα είναι και το πρόσωπο που επικοινώνησε με το δικηγόρο της Φραγκίσκο Ραγκούση και του υπέδειξε το σημείο που βρίσκεται η κ. Σταμάτη.

“Ειδική” μεταχείριση

Ωστόσο, αυτό για το οποίο είναι πλέον βέβαιοι αστυνομικοί είναι ότι – ανεξαρτήτως της ταυτότητας των εμπλεκομένων στην υπόθεση –  αυτούς τους 14 μήνες που η Βίκυ Σταμάτη ήταν τρόφιμος του νοσοκομείου δεν υπήρξε ουδεμία άρνηση στις επιθυμίες της. Τα ηλεκτρικά ρολά δεν είχαν κατέβει ποτέ, της είχαν πάρει το κινητό στις 26 Μαρτίου, αλλά διαπιστώνεται ότι χρησιμοποιούσε ακόμη δύο μετά την αφαίρεση, χωρίς κανείς να κάνει κάτι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υπήρχε συνεργός (ή συνεργοί) στην απόδραση της Βίκυς  Σταμάτη.  Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι, αντίθετα με όσα ισχυρίζεται ο δικηγόρος της για «αυθόρμητη» απόδραση, υπάρχουν ενδείξεις οργανωμένου σχεδίου, όπως οι επαφές ανθρώπων του περιβάλλοντος της κας Σταμάτη με σωφρονιστικούς υπαλλήλους δύο μέρες πριν την απόδραση.

“Παρορμητική ενέργεια”

Η ίδια η κ. Σταμάτη, πάντως, μετά την παράδοσή της, αρνήθηκε να πει στις δικαστικές και αστυνομικές αρχές το παραμικρό για την απόδραση.

O συνήγορος της, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια περί οργανωμένης απόδρασης και χαρακτήρισε την απόδραση παρορμητική ενέργεια της πελάτισσάς του. Είπε πως χθες δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από έναν άνδρα, ο οποίος του είπε πως βρισκόταν μαζί με την Βίκυ Σταμάτη, η οποία εξέφραζε την επιθυμία να παραδοθεί στην αστυνομία.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι η κ. Σταμάτη περιφερόταν σε μικρή απόσταση από το Δρομοκαΐτειο για ώρες μέχρι να κουραστεί και να βρει καταφύγιο στην εκκλησία, όπου και εντοπίστηκε.